Samtidig som korona-viruset sprer skrekk verden over og hittil har tatt 5.000 liv, jubler en reporter i den svenske statskringkastingen over utviklingen. «Tänk på alla lägenheter som kommer att bli lediga när gamlingarna dör», skriver Kristoffer Viita.

Reporteren Kristoffer Viita i Sveriges Television, som også jobber frilans for DN, SvD og nyhetsbyrået TT, jubler på Twitter over koronaviruset som «Guds gave», skriver Samhällsnytt.

Flere reagerer opprørt på Viitas innlegg:

 

I et annet inlegg håper Viita at en enda farligere variant av koronaviruset, «super corona», skal erstatte hva han kaller «basic corona».

Samhällsnytt har uten hell forsøkt å få Viitas kommentar til innleggene.

Ifølge nettavisen bor Viita sammen med Tali da Silva, en reporter og redaktør ved SVT som Samhällsnytt torsdag avslørte som en åpen SD-hater.

Samhällsnytt viste til at da Silva er engasjeret i den kommunistiske Facebook-gruppen «Vi som helt enkelt älskar kulturmarxister», hvor man blant annet antyder at Sverigedemokraterna ligger bak bilbranner og skogbranner i Sverige. Hun har også laget reportasjer for SVT om utvisning av migranter.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.