Eva Hamilton og hennes «lille Ali» (t.h.). Foto: Faksimile YouTube/Instagram. Montasje: Samhällsnytt.

Sveriges Televisions tidligere toppsjef Eva Hamilton kaller ham «min lille Ali» – nå er han dømt for vold mot en svensk gutt på skolen.

Hamilton (66) har helt siden hun forlot direktørjobben i SVT engasjert seg for migranter, og fungerer nå som mamma til to syriske brødre. Den ene, som er i øvre tenårene, kaller hun «min lille Ali». Nylig ble Ali dømt for å ha mishandlet en svensk gutt med strupegrep og spark mot hodet i skoletiden, skriver Samhällsnytt.

Eva Hamilton var administrerende direktør for SVT fra 2006 til 2014. Hun tilhører den adelige slekten «nr 1841 von Heland» (Wikipedia).

Den svenske statskringkasteren har flere aktivistiske medarbeidere; SVT-journalisten Fredrik Önnevall ble i fjor dømt for å ha smuglet syreren «Abed» inn i Sverige. Önnevall jobber fortsatt i SVT. «Abed» ble senere dømt for brudd på forbudet mot å bære kniv.

Ali, som oppgis å være 16 år, gikk til uprovosert angrep på en annen elev på Björknässkolan i Nacka 6. mars i år, fremgår det av dommen fra Nacka tingsrätt.

Ali ble registrert innvandret til Sverige i februar 2017, og fikk på rekordtid svensk statsborgerskap; allerede i desember året etter. Siden tok Hamilton ham under sine vinger (familjehemsplacerad) i sin 1800-tallsvilla på fasjonable Värmdö i Stockholms indre skjærgård.

Hamilton beskriver overfor lokalavisen Nacka Värmdö Posten det som å ha blitt mor på nytt til «min lille Ali».

I samma andetag konstaterar hon att hennes mammaperiod pågår än. Efter de fyra egna sönerna tillkom nämligen två familjemedlemmar hösten 2015: Bröderna Omar och Ali Alshogre.

(…)

– Min lille Ali är lite mer av en vanlig tonåring. Han är på sitt sommarjobb just nu.

 

 

Det fremgår av politiforhør av fornærmede og vitner at Ali prøvde å hisse til bråk ved gjentatte ganger å spørre medeleven om han ville slåss. Det ville han ikke, men Ali aksepterte ikke svaret og angrep likevel eleven, som beskrives som rolig og ordentlig i skolen.

Eleven ba Ali om å slippe taket i ham, men ble dyttet hardhendt overende slik at han slo hodet i stengulvet. Ali sparket offeret i ansiktet mens han lå nede.

Ifølge vitner politiet avhørte er det kjent på skolen at det er mye bråk med Ali, det oppgis at han oppfører seg dårlig mot lærere, røyker i skoletiden og drikker seg beruset i helgene. Voldsofferet forteller at han aldri ville yppe til bråk med Ali, og at han gjør alt for å unnvike ham på skolen.

Ali ble 23. september dømt til 20 timers samfunnstjeneste, vanligvis enklere park- eller ryddearbeid. Det er ikke mulig å utvise Ali siden han er svensk statsborger.

Her er ebok-utgaven! Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.