Like etter midnatt ble Café Sirap i Stockholm bombet. Hele inngangspartiet ble totalskadd og samtlige vinduer blåste ut i eksplosjonen.

Eksplosjonen kunne høres over store deler av det sentrale Stockholm. De første meldingene kom til nødetaten rundt klokken 00.11. Politi og brannvesen sendte store ressurser til krysset av Surbrunnsgatan-Tulegatan i Vasastan.

– Vi har uteslutit ett gasläckage eller ett tekniskt fel, initialt i alla fall. Vi arbetar utifrån tesen att någon eller några orsakat detta , säger polisens presstalesperson Mats Eriksson

– Vi har kvar vissa avspärrningar för att förbipasserande inte ska skadas av fallande glas.

Et vitne forteller:

– Jag var på väg ut från en restaurang i närheten då det smällde. Alla fönster på kaféet och även på fastigheter runtomkring blåstes ut.

Det blir sagt på Flashback Forum at flere av rutene i kafeen ble knust natt til søndag.

En kommentator skriver:

Gick förbi bara någon timme innan det small. Reagerade på att samtliga fönsterrutor var krossade på Sirap. Otroligt att ingen kom till skada. Midnatt i Vasastan är det ändå en del folk i rörelse.

Café Sirap styres av Ali Al-Mousawi (25) og Yaser Al-Mousawi (20). De står registrert som styreleder og styremedlem fra 8. november 2019. Begge er tidligere straffedømte ifølge Lexbase. Ali har dommer for narkotikaforbrytelser og grov misshandel og Yaser er også dømt for narkotikakriminalitet med fengselsstraff på 3,5 år. Document har kopier av alle dommene.

Det står 6 registrerte ansatte i selskapet Sirap AB. Men det er ikke utbetalt noen lønninger til ansatte siden 2016.

Café Sirap eies av Sirap Holding AB hvor Jeanette Hasson og Lars Harald Gerne står oppført som henholdsvis styreleder og styremedlem. Det er også Jeanette Hasson som er revisor og eier av selskapet. Hun bor lekkert til i Kommendörsgatan 38 i rådyre Östermalm.

Det var Jeanette Hasson som lanserte amerikanske pannekaker på Café Sirap i 2003.

Styremedlem Lars Harald Gerne er involvert i mange foretak og har et stort nettverk. Et annet tidligere styremedlem i Sirap AB er Tom Schuterman. Han var for mange år siden prinsesse Madelaines livvakt. Han driver blant annet vaktselskapet Paratus Security AB.

Det er pengesterke folk som står bak Sveriges organiserte kriminalitet. Dette er ikke noe småoppgjør mellom rivaliserende bander.

Aftonbladet    Expressen

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.