Nytt

Kjell Gunnar Larsen – hovedkasserer og leder for valgkomiteen samt medlem i landsstyret, ansettelsesutvalget og økonomiutvalget i det statlig finansierte SOS Rasisme, styreleder for SOS Rasismes investeringsselskap Aktivisteiendom AS og styremedlem i Tjen Folket – kommenterer Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoners (LNU) krav om tilbaketilbakebetaling av 9,7 millioner kroner til NRK:

– SOS Rasisme er en stor organisasjon med en stor kampsak, der det har vært en liten kjerne som har hatt mye makt veldig lenge. Hvis denne kjernen nå blir tatt for å ha jukset med millioner med medlemstøtte, så har ikke deres maktgrep bare vært skadelig, men direkte ødeleggende, sier hovedkasserer i SOS Rasisme Kjell Gunnar Larsen.

Lederen og samtlige tillitsvalgte og ansatte i SOS Rasisme peker imidlertid på hovedkasserer, leder av valgkomiteen, medlem av økonomiutvalget, landsstyret og ansettelsesutvalget i SOS Rasisme – den samme Kjell Gunnar Larsen – når Dagbladet stiller spørsmål om alt fra medlemsrot til valgkomiteer i den diskrediterte barne- og ungdomsorganisasjonen:

Dagbladet har forsøkt å få kommentarer fra sentralt tillitsvalgte.

Svaret er unisont:

—Ingen kommentar. Snakk med hovedkasserer Larsen.

Selv SOS Rasisme-leder Trond Thorbjørnsen vegrer seg for å ha en egen oppfatning om organisasjonen ve og vel, mens fire instanser nå holder tilbake og krever tilbake støtte på rundt 18 mill. kroner.

— Hvordan opplever du selv situasjonen?

— Alle spørsmål om dette må du stille til Kjell Gunnar Larsen, er det eneste Torbjørnsen vil bli sitert på i Dagbladet, da vi kontaktet ham 2. mai om at LNU har vedtatt å kreve tilbake 9,7 millioner kroner i tidligere utbetalt støtte.

Kort sagt, Larsen er SOS Rasismes mektigste mann, skriver Dagbladet om mannen som NRK lar uttale seg om en «liten kjernes skadelige maktgrep» uten å stille ett kritisk spørsmål.