Henrettelse i Herlev sommeren 2019. Shottaz skyter to fra Dødspatrullen. Danskene liker ikke at oppgjør flyttes til dansk jord. De har nok med sine egne bander. Politifoto

To rivaliserende bander, Ali Khan-nettverket og Backagänget valgte seg Posthotellet midt i Göteborg som åsted for «forhandlinger». Et valg som de måtte vite ville føre til stor oppmerksomhet.

15–16 bandemedlemmer i baren på et Stordalen-hotell midt i byen tiltrekker seg oppmerksomhet. Politiet rykket ut med flere biler, men gjengmedlemmene nektet å forlate hotellet. Det var ingen god reklame for Choice-hotellet at man risikerte å møte gangstere i baren.

Da bandemedlemmene endelig kom ut, var de maskerte.

Det er dagens Sverige: 15 maskerte gangstere. Det er de samme bandene som nå deler byen inn i territorier hvor de har kontroll med hvem som kjører inn og ut.

Svenske myndigheter mister den territorielle kontrollen.

Det sto også tilhengere utenfor hotellet, slik at til sammen 40 personer ble kontrollert. Politiet bemerker også at valg av møteplass var høyst uvanlig.

”Någon/några har haft maskering, men är identifierade. Händelsen har inträffat i samband med ett möte som hållits på hotellet i gängmiljö”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen uppskattar att runt 40 personer har kontrollerats på platsen.

Enligt uppgifter till GT så är det företrädare från Ali Khan-nätverket och Backagänget som möttes på hotellet. Det två kriminella nätverken har en pågående konflikt.

– Det har gått hyfsat lugnt tillväga men valet av plats mitt i stan, med mycket folk i rörelse, är ju minst sagt anmärkningsvärt, säger en polis.

Hva om forhandlingene hadde gått dårlig og noen hadde dratt våpen?

Det er ikke bare de to bandene som rivaliserer. De har også tilknyttede grupperinger, slik at territoriet spenner over nesten hele byen:

konfliktzonen spänner över stora delar av Göteborg då flera samarbetande nätverk kopplas till konflikten.

I Stockholm er det Shottaz og Dødspatrullen som skyter hverandre til døde. De legger også oppgjørene til Danmark.

Bandekrigen i Sverige er på et helt annet nivå enn rockerkrigen. Det er flere mennesker involvert, og flere står bak.

– En del är kriminellt verksamma i en stadsdel, men bor i en annan. De som är inblandade finns i många olika områden vilket innebär att vi räknar med att det kan smälla igen precis när som helst och nästan var som helst, har en polis tidigare sagt.

Under den pågående konflikten har också ett kriminellt nätverk upprättat egna vägspärrar i bostadsområden.

 

 

 

Rivaliserande gängen möttes för att förhandla

Bestill Kent Andersens bok om klimasaken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.