Utbrente biler på Frolundaplassen i Göteborg 14. august 2018. Situasjonen har gradvis kommet mer og mer ut av kontroll. Foto: Adam Ihse/TT/Reuters/Scanpix

En politikilde sier til Katerina Janouch at gangstersperringene i nordøstre Göteborg er enda mer alvorlig enn det som er kommet frem. De kriminelle har opprettet et vaktsystem som varsler når politi og  rivaliserende bander nærmer seg. De har militært sambandsutstyr, er svartkledde og maskerte. Innbyggerne er vettskremte.

Det handlar inte bara om vägspärrar utan även om annan sorts bevakning av området, med hjälp av avancerad militär utrustning, bland annat kommunikationsradio samt nattkikare.

Bandene driver aktiv spaning mot «fiendtlige» inntrengere og vil ha full kontroll.

“De placerar ut spanare på höga höjder, som kullar, hustak och parkeringshus för att varna för oss poliser samt för sina motståndare”

Bandene er ved å ta territoriell kontroll, dvs at det er deres autoritet som gjelder. Ikke den svenske staten.

“De vill sätta sig i respekt hos boende i området och ha kontroll över vilka som kommer in. De är svartklädda och maskerade och människor är livrädda. Det är ju främst invandrare som bor där och de är jättetrötta på det som pågår.

Innvandrere stiller svakt overfor den svenske staten i utgangspunktet og er lette å kontrollere. Det vet bandene. De får hjelp av klankulturen.

Den anonyme politimannen sier det holder på å gå helt galt i det nørdsøstlige Göteborg.

“Det håller på att gå riktigt snett i nordöstra Göteborg”.

Katerinamagasin.se

Kriminellt nätverk har upprättat vägspärrar

Kriminellt nätverk har upprättat vägspärrar

Rivaliserende og klan-baserte bander med egne veisperringer i Göteborg

 

Bestill Kent Andersens bok om klimasaken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.