Greta Thunberg sammen med kommisjonens president Ursula von der Leyen og visepresident Frans Timmermans i anledning et møte med kommisjonærene 4. mars 2020. Foto: Johanna Geron / Reuters / Scanpix

Stadig flere forhold i vår samtid dokumenterer at folk lever i hysteriets tidsalder.

Her skal vi ikke gå nærmere inn på korona-frykten – bare nøye oss med å påpeke at norske mediers omtale av syken for lengst har sprengt alle forstandige rammer for saklig informasjon og klargjørende orientering.

Vi har sett medisinsk kompetente mennesker fremholde at den frykten som mediene skaper, antakelig er farligere enn selve korona-utbruddene. Tabloidene har forside etter forside med overskrifter i krigstypeformat. Dagbladet tok kaka forleden med overskriften «Slik vasker du hendene». Folk flest vet at det gjerne skjer innsåpet under rennende vann, men Dagbladet har ingen nedre grense for sin undervurdering av leserne. Det neste blir vel å gi råd om hvordan en kan tørke seg bak etter dobesøk.

Nå for tiden er den såkalte klimapolitikken det viktigste kjennetegnet for hysteri. Når ellers forstandige mennesker får seg til å mene at hvis folk spiser mindre oksekjøtt, så blir det et mer kjølig værlag, da har de frasagt seg retten til å kalle isolerte folkestammer i Afrikas og Latin-Amerikas jungler for primitive. De overgår selv alle kjente former for primitivisme. De minner om gamle dagers fortellinger om indianerne, som sendte røyksignaler opp i luften for å skape tjenlig vær.

Hysteriet har slått leir selv i en ellers så robust organisasjon som Kirken. Der har en utstyrt seg med et femte evangelium i tillegg til de fire i Det nye testamente: Klimaevangeliet. Jesus står i fare for å havne i skyggen av en svensk jente i puberteten. Det forundrer oss ikke om pavekirken snart helligkårer Greta Thunberg til helgen.

Folk som sier seg å være naturvernere, har ikke noe imot at norsk kystnatur raseres for alltid med 200 meter høye vindturbiner og asfaltere tilførselsveier for å produsere elkraft som landet har mer enn nok av fra før. Hysteriske heiagjenger ivrer etter naturrasering hvor elkraften havner i Tyskland og profitten i skatteparadis.

Hysteri er en psykose hvor virkelighetssansen fordamper. Sviktende dømmekraft gir seg hos et voksende antall nordmenn utslag i et ønske om å stanse oljeutvinningen og avvikle det økonomiske grunnlaget for velferdsstaten. Nordmenn skal fattiggjøres. Da blir det globale klimaet bra. Oljeforbrukere rundt om i verden vil imidlertid forsynes fra andre leverandører, og intet vil være vunnet med hensyn til utslipp av klimagasser. 

Norske hysterikere har fått det for seg at det er opp til Norge å redde verden – selv om våre klimagassutslipp bare kan måles i promiller og er mindre enn ett eneste års økning i kinesiske utslipp. Likevel ivrer hysterikerne i maktapparatet for nye tiltak for å plage folk og gjøre livet vanskelig – selv om det ikke har noen innvirkning på det globale klimaet. Politikkens hypokondere har dessverre lett spill.

Folk har vært disponert for hysteri til alle tider. Det nye er at de nå har erobret maktapparatet og blitt innvalgt i folkevalgte forsamlinger. At innbilt syke plager seg selv, får en gjort lite med. Det alvorlige er at maktmennesker plager andre for å stimulere sitt eget politiske selvbedrag. Og så sørger en ensrettet presse for å bygge ned folkets motstandskraft mot de politiske psykosene. Ensrettingen begynner allerede i skolenes klasseværelser for å forebygge at den oppvoksende slekt tenker på egen hånd.

I stedet for å isolere korona-smittede nordmenn, er det spørsmål om ikke hysteri-rammede maktmennesker heller burde settes i karantene.

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂