Klimaaktivisten Greta Thunberg. Foto: Reuters/Lisi Niesner.

Greta Thunberg ble raskt «glemt» da pandemien slo til. Nå forsøker hun og hennes PR-apparat seg med nye påfunn, i håp om mer hyllest fra ukritiske medier.

Fra å være på alles lepper og hovedoppslag i medier verden over, ble Greta Thunberg brått skjøvet i bakgrunnen da korona-pandemien kom. Glemt fra en dag til en annen.

Pressen har sett seg nødt til å skrive om saker fra virkeligheten, i stedet for å fyre oppunder meningsløse klima-fantasier. I løpet av det seneste året har så Greta gjort flere forsøk på å komme tilbake i rampelyset, men uten å lykkes noe videre.

Document omtalte et slikt forsøk sist august:

Greta Thunberg er tilbake – frekkere enn noensinne

Her het det blant annet:

Endelig ser det ut til at «de unge, sinte» igjen har klart å få litt gehør for sitt gnål. Nå kan nemlig Independent melde at Thunberg atter er på banen for fullt.

Ja, det er bare å klype seg i armen – hun har klart å mase til seg et møte med selveste Angela Merkel:

«Greta Thunberg and other young activists meet Angela Merkel to demand action two years on from first school strike», skriver avisen.

To år etter at de startet sin første «skolestreik», skal altså denne gruppen med barn og ungdommer kreve at verdens ledere lytter til dem og adlyder deres befalinger.

Men, også dette ble overdøvet av korona-stoff, og førte ikke til noen særlig etterlengtet oppmerksomhet for Greta Thunberg.

Nå lanserer hun et nytt utspill. Eller det vil si, i praksis kommer ikke Greta med noe som helst. Hun styres av et kobbel kyniske rådgivere som bruker den unge jenta til å fremme egen agenda og tjene penger på det hele.

Dette seneste forsøket på oppmerksomhet fra «AS Greta Thunberg» er et utspill om at EU ikke lenger kan støtte bønder som driver normal jordbruksvirksomhet. Heretter skal man kun tilgodese «økologiske» landbrukere som passer innunder klimareligionens paraply.

Fria Tider har omtalt saken, og skriver blant annet:

Klimataktivisten Greta Thunberg kräver att EU:s jordbrukspolitik stoppas. Det skriver hon på Instagram.

Bland annat kräver de att stödet i större utsträckning villkoras med krav på ekologiskt jordbruk och bevarande av ekosystem. De vill också se ett större fokus på stöd till småskaliga jordbruk.

Prosjektet synes å være temmelig dødfødt, ifølge Fria Tider. Såkalt økologisk landbruk er ikke bra for noe som helst:

Ett flertal studier tyder emellertid på att ekologiska jordbruk kan vara dåliga ur klimatsynpunkt. En studie på ekojordbruk i Storbritannien, som publicerades i Nature Communications 2019, visar att avkastningen från jordbruket minskade med omkring 40 procent när bönderna gick över till ekologiska jordbruksmetoder.

Det leder därmed till att mer fossila bränslen går åt per odlad gröda än vid konventionellt jordbruk.

Selv om trolig også dette påfunnet faller dødt til jorden, betyr det neppe at Greta-industrien legger inn årene for godt. Det er mer penger å hente i dette uverdige narrespillet.

Det er nesten så man gruer seg til korona-epidemien er over, for da dukker garantert denne figuren og hennes hoff av sjarlataner opp igjen, med nye dommedagsprofetier og «krav» de forventer at tas på alvor.

Den logrende og ukritiske pressen vil være parat til å gi henne all støtte hun ønsker. Trolig står også lettlurte politikere klare til å «lytte til ungdommen».

Regningen havner hos vanlige folk.

Les mer om klimamytene: 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.