Nicolai Eriksen. Foto: Facebook

I en tid da mainstream media er manisk opptatt av «fake news», benytter vi anledningen til å minne om et oppslag i Dagbladet 1. juli 2017 av Nicolai Eriksen. Her videreformidlet nemlig Dagbladet en påstand om at vi bare har tre år på oss for å unngå klima-dommedag, som vanlig uten det minste fnugg av forbehold eller kritiske spørsmål.

Foranledningen var at Trump trakk USA fra Paris-avtalen

Dagbladets redaksjon imploderte i klimahysteri lenge før 2017,  og dermed hadde jorurnalist-aktivistene null immunitet mot  «Trump Derangement Syndrome». Trumps avvik fra den rette klimatro fikk også sikringen til å gå på tidligere klimasjef i FN, Christina Figueres, fysikeren Stefan Ramstorf og fire andre prominente forskere og diplomater. Dagbladet bare måtte videreformidle deres åpne brev til verden, publisert i magasinet Nature:

– Vi har nå muligheten til å senke utslippskurven fram mot 2020, som er det vitenskapen krever for å nå FNs mål for bærekraftig utvikling, og spesielt utryddelsen av ekstrem fattigdom.

Gruppa konkluderte med at dersom vi kunne klare å senke utslippet av klimagasser permanent innen 2020, så vil de globale temperaturene trolig ikke nå en irreversibel grense. Men Hans Joachim Schellnhuber ved FNs klimapanel gjorde trusselen tydelig:

– Forskningen er brutalt ærlig: Det er klart at verden ikke kan helbredes i løpet av de neste åra, men den kan bli livstruende skadd av uaktsomhet før 2020.

Vel, nå er det for seint, så da kan vel alle kostbare klimatiltak avsluttes?

Tre år etterpå har verdens CO2-utslipp økt jevnt og trutt siden 2017, som utslippene alltid har gjort gjennom 30 år med utallige dommedagsvarsler og gud vet hvor mange deadlines og «tippepunkt» som klimahysteriet og deres ukritiske medier har fôret publikum med. Fortsatt er ikke jorden som Venus. Heller ikke denne gang har klimaet tippet over og innledet noen rask og ukontrollert stigning. Så da er vel klimakampen tapt, da? Skal Dagbladet skrive noe om dét, mon tro? Eller skal de skrive sannheten til en avveksling:

Uavhengig forskning viser at klimaet har vært forbausende stabilt de siste 20 årene, og kanskje har klimaet blitt litt kjøligere, fordi solen viser tegn til å roe seg ned. Klimaendringer er uansett et uunngåelig naturfenomen, De kan ikke forutsees, og det er ingenting vi kan gjøre med dem. Hele klimakampen er bygget på vrangforestillinger.

Fasiten er at samtlige klimaspådommer, deriblant Dagbladets fra 2017, har feilet fullstendig

Disse evinnelige «vi har bare X år på oss før sammenbrudd» er bare bullshit. Resirkulert fake news. «Klimaforskningen» har vært en 30 år lang historie av fiasko, formidlet av en klimahysterisk og ukritisk presse som skaper unødvendig angst, uro og fremtidsfrykt, gjennom tendensiøs politisk aktivisme i stedet for objektiv journalistikk. Dette sammenbruddet i journalistisk intengritet sørget også for at «klimaprofeten» Greta Thunberg og hennes gigantiske PR-apparat fikk boltre seg helt motstandsfritt i mainstream media.

Heldigvis satte en ekte krise stopp for den mediekatastrofen.

Det vil lurer på nå, er om våre kjære kollegaer i Dagbladet vil beklage for leserne dette oppslaget fra 2017? Hva med et dementi eller en forklaring? Hva med litt selvkritikk eller selvransakelse? Neppe. Snart kommer det nok mer fake klima-news, med flere dommedagsvarsler fra menighetsbladet Dagbadet.

Betal heller for Document.no, så ser du sammenhengene og hele bildet.

Noen få eksemplarer igjen.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.