Donald Trump hilser på tidligere visepresident Joe Biden og tidligere president Barack Obama etter å ha blitt sverget inn som USAs nye og 45. president i Washington, 20. januar, 2017. Foto: Lucy Nicholson/REUTERS/NTB Scanpix

I 12 år har Barack Obama vært USAs mest populære mann, men i år må han dele førsteplassen med President Donald Trump. Michelle Obama er fortsatt den mest populære blant kvinnene.

Både den forrige amerikanske presidenten og den nåværende får 18% oppslutning på meningsmålingen, utført av det amerikanske Gallup-instituttet de to første ukene av desember.

Trump is more popular now than he was in the past two years, with a 45% job approval rating, among his best as president. Coincident with the rise in his job approval rating, the 18% of Americans currently naming Trump as the most admired man is also up, from 13% in 2018 and 14% in 2017. Increased mentions of Trump as the most admired man have come almost exclusively among his fellow Republicans — 32% of Republicans named Trump in 2018 and 35% did so in 2017.

Trump er mer populær nå enn han var de siste to årene. 45% av jobben mener han gjør en god jobb, blant hans beste som president.  Hans 18% i denne målingen som USAs best likte mann, er opp fra 13% i 2018 og 14% i 2017. Økningen kommer nesten utelukkende blant hans med-republikanere – 32% av republikanerne kåret Trump i 2018, og 35% gjorde det i 2017. (Gallup)

Amerikanernes preferanser er svært styrt av deres partivalg. 41% av demokratene velger seg Obama, mens 45% av republikanerne velger seg Trump. De uavhengige fordeler seg nokså likt på begge to.

Ingen andre amerikanske menn oppnådde mer enn 2%, mens fru Melanie Trump fikk 5 % og Greta Thuberg 3%!

Obama, Trump Tie as Most Admired Man in 2019