Donald Tusk opplyser at EU-landene er blitt enige om å gi Storbritannia en ny utsettelse til 31. januar. Denne utsettelsen er en såkalt «flextension» – en fleksibel dato som gir britene mulighet til å tre ut av EU før 31. januar hvis avtalen mellom EU og Storbritannia blir godkjent i det britiske parlamentet.

Twitter post by @eucopresident: The EU27 has agreed that it will accept the UK's request for a #Brexit flextension until 31 January 2020. The decision is expected to be formalised through a written procedure.

Det britiske parlamentet forbereder seg på å stemme over nyvalg den 12. desember.

Liberaldemokratene og SNP (Scottish National Party) vil foreslå en nyvalgsdato 9. desember. Corbyn og Labour sier fremdeles nei til nyvalg før risikoen for no-deal er fjernet. BBC skriver at Labour-parlamentarikerne vil avstå fra å stemme over nyvalgsdato senere i dag.

En meningsmåling viser at de konservative har en oppslutning på 40 prosent, 16 prosentpoeng foran Labour.

BBC

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂