Frankrike ønsker at en ny utsettelse av Brexit ikke overstiger 2 uker, mens resten av EU vil ha en fleksibel tre-måneders utsettelse hvor Storbritannia kan tre ut når det selv passer dem. BBCs journalist Laura Kuenssberg sier at hun har blitt fortalt at Macron har kontaktet Boris Johnson bak ryggen på de andre EU-lederne for å få til en kortere utsettelse. Macron mener det er fare for at den nye fremforhandlede avtalen ikke blir implementert i det britiske parlamentet og at det heller ikke blir vedtatt noe nyvalg hvilket vil gjøre en ny utsettelse av Brexit verdiløs.

EU skulle egentlig ha informert Storbritannia imorgen om hvor lang utsettelse de vil gi, men bestemte seg for å vente til mandag etter forventet ny avstemning i det britiske parlamentet om nyvalg i desember. Dette for å legge økt press på Jeremy Corbyn til å gi sitt samtykke til nyvalg.

I en deltakelse i This Morning idag sier Jeremy Corbyn at han ikke vil godkjenne noe nyvalg før trusselen om no-deal Brexit er fjernet.

https://www.youtube.com/watch?v=MMqGoQ_pg6k

Labour er delt i to i spørsmålet om nyvalg. Mange av kandidatene er engstelige for mandatet sitt og vil drøye valget så lenge som overhodet mulig. Men jo lenger Corbyn venter med nyvalg, jo flere velgere sitter igjen med inntrykket om at det er han og Labour som er årsaken til at Brexit ikke blir gjennomført.

Nigel Farage mener at Storbritannia burde tilby å sette opp en statue av Emmanuel Macron i London ved siden av Nelson’s Column hvis den franske statsministeren nedlegger veto mot utsettelse av Brexit etter 31. oktober. Macron ville blitt en ‘French all-British hero’, mener Farage.

Farage beskrev Johnsons Brexit-avtale som «et stykke ost som ser appetittvekkende ut når den tas ut av kjøleskapet, men raskt begynner å lukte råttent».

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!