Slovenske soldater patruljerer langs grensen mot Kroatia. Illustrasjonsfoto: Antonio Bronic / Reuters / Scanpix.

En liga av menneskesmuglere bestående av seks serbere, tre slovenere og én kroat som hadde smuglet 150 migranter gjennom Balkanhalvøya til Italia, er blitt rullet opp takket være et samarbeid mellom politiet i Italia, Slovenia, Kroatia og Bosnia.

Migrantene, for det meste syrere, irakere, iranere, eritreere og afghanere, hadde betalt smuglerne opp mot 3000 euro for tjenestene, som i alt hadde innbrakt ca. 450.000 euro, skriver Il Giornale. Alle de ti medlemmene av ligaen er siktet for menneskesmugling.

Oppdagelsen av det kriminelle nettverket skjedde nærmest ved en tilfeldighet, da en slovensk mann ble stanset i en kontroll i den italienske grensebyen Trieste, og det viste seg at han hadde tre irakere gjemt i bilen han kjørte.

Ifølge Europol, som har koordinert etterforskningen, handler det om avsløring av et viktig smuglernettverk.

Fullt så entusiastisk er ikke den slovenske politisjefen Uros Lavric. Opprullingen av organisasjoner som denne betyr lite, sier han, for profittmulighetene i menneskesmuglerbransjen gjør at det hele tiden dannes nye kriminelle nettverk.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 399 til 250 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂