Italiensk finanspoliti har arrestert 11 personer som mistenkes for å ha svindlet staten for flere millioner euro som skulle gå til innkvartering av migranter, ved hjelp av fire ideelle organisasjoner.

Det melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Etterforskningen i saken ledes av statsadvokaten i Milano og finanspolitiet i provinsen Lodi ikke langt fra den norditalienske metropolen.

De fire organisasjonene skal ha brukt falske dokumenter for å vinne anbudskonkurranser til en verdi av ca. 7,5 millioner euro, som gjaldt innkvartering av migranter i provinsene Lodi, Parma og Pavia, som alle ligger i Nord-Italia.

Av disse pengene skal ca. 4,5 millioner euro ha gått til personlige formål.

Etterforskningen har støttet seg på analyser av bevegelser på bankkontoen til et konsortium av flere NGO-er som befatter seg med migranter.

Det viser seg at organisasjonene som er involvert i svindelen, har bånd til flere ganger straffedømte personer tilhørende ‘ndrangheta, som er en av de tre store mafiaene i Italia. ‘Ndranghetaen er basert i Calabria på den italienske støvelens tåspiss, men har de senere årene fått sterkt fotfeste i Milano.

Det er ikke første gang det blir kjent at ‘ndranghetaen er involvert i migrantsvindel. I 2017 ble 68 personer arrestert i forbindelse med en antimafiaoperasjon i Calabria, der det kom for en dag at Europas største asylmottak i Isola Capo Rizzuto hadde vært i hendene på denne calabresiske mafiaen i ti år.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.