Nytt

En av de «spøkelsesaktige» ilandstigningene på Sicilia i september 2017 som ble filmet av italienske privatpersoner. Stillbilde: Mareamico Agrigento/YouTube.

 

Det italienske finanspolitiet Guardia di Finanza har etter ordre fra påtalemyndigheten i Palermo arrestert 13 personer av tunisisk, marokkansk og italiensk nasjonalitet tilhørende en kriminell organisasjon som organiserte illegal migranttransport med hurtigbåter mellom Tunisia og Sicilia.

Transporten, som omgikk grensepolitiets kontroller slik at passasjerene ikke ble identifisert, kostet mellom 3000 og 5000 euro, skriver det italienske nyhetsbyrået ANSA. Med 10–15 personer ombord kunne man således innkassere opp mot 70.000 euro pr. tur, ikke medregnet fortjenesten av smuglersigaretter som ble fraktet under de samme overfartene.

Etterforskningen konkluderer med at denne tjenesten også er blitt benyttet av personer med terrorplaner som ønsker å beskytte sin anonymitet. Konklusjonen understøttes også av at noen av den kriminelle organisasjonens medlemmer selv var jihad-ekstremister som allerede hadde manifestert fiendtlighet til Vesten ved spredning av propaganda på sosiale medier.

En AFP-melding om saken antyder også at en av disse var i ferd med å planlegge en selvmordsaksjon:

In a wiretapped telephone conversation, one of the gang’s associates asked fellow members to pray for him while he went to France to carry «dangerous actions, after which he might not be able to return».

På begge sider av havet hadde organisasjonen et apparat som ordnet med alt fra transport til utfartsstedet i den tunisiske Nabeul-provinsen til anskaffelse av klær ved ankomst til de logistiske basene i Italia.

Lederen for organisasjonen var en italiensk kvinne som deltok i et større nettverk for salg av smuglervarer i Palermo, en opplysning som lar en trekke den konklusjon at smuglingen av jihadister skjedde i samforståelse med den sicilianske mafiaen.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!