Lapo Elkann og Matteo Salvini. Fotografier: Nick Zonna / Splash News og Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Hvis Matteo Salvini skulle velge en politisk ønskemotstander, ville det bli vanskelig å finne en bedre kandidat enn den fallerte FIAT-arvingen og playboyen Lapo Elkann, som nylig er blitt NGO-aktivist og har opprettet en stiftelse til støtte for dyslektiske barn.

Elkann, som er barnebarn av den legendariske FIAT-sjefen Gianni Agnelli, var nylig på Sicilia for å undertegne en kontrakt stiftelsen hans, Fondazione Laps, har inngått med Røde Kors.

Under besøket uttalte 42-åringen seg til pressen, og kritiserte i den forbindelse Salvini og bruken av ordet «migranter».

TG COM 24 siterer Elkann:

Jeg støtter NGO-ene som hjelper folk på havet. Faktum er at det er bruk for den hjelpen.

Jeg liker ikke Salvini, og jeg liker ikke ordet «migranter». På meg virker det nedverdigende og respektløst. Jeg liker uttrykket «nye italienere».

Jeg liker ikke det han gjør på migrasjonsfeltet, for jeg mener det er destruktiv, ikke konstruktivt.

Elkann tilkjennegir altså en oppfatning som er beslektet med kong Haralds: Italienere har også innvandret fra Afrika.

Matteo Salvini kommenterte selv Elkanns utspill overfor journalistene med å si at «Elkann er omtrent like troverdig som den måken der borte», for deretter å harslere svært forsiktig over Elkanns utsvevende rikmannsliv.

Salvini trengte ikke å si så mye mer, for alle italienere over tredve husker godt at den da 27 år gamle Elkann i 2005 ble funnet naken og bevisstløs i kokainrus hjemme hos en 53 år gammel transseksuell prostituert – en skandale som kom på tampen av et vedvarende kokainproblem som satte en stopper for hans videre karriere i FIAT, hvor han var markedssjef.

Det italienere flest reagerte på den gangen, var ikke kokainbruken eller den seksuelle utskeielsen i seg selv, men at en så heldig mann, som var født til rikdom og et godt liv, forvaltet det privilegiet så dårlig – og på toppen av det hele gjorde en så forferdelig dårlig figur.

Salvini trenger derfor bare å hentyde, slik at folk selv skal tenke: OK, der ser vi hva slags folk de mest ihuga medlemmene av globalisteliten er: bortskjemte og dekadente arvinger, som ikke er i stand til å forvalte arven de har fått, men snarere sløser den bort.

Europa blir sånn sett litt å sammenligne med FIAT, og globalistene med Elkann: De har arvet en sivilisasjon, men kan ikke bidra til å utvikle den videre. I stedet nyter de dens frukter og lar treet dø.

Elkann, som har vært innom både motebransjen og kommunikasjonsbransjen innen han gikk over til planet NGO, gir med andre ord globalismen dens dekadente ansikt. Globalismens vinnere er konsumenter av luksus, hva enten luksusen er av større eller mindre dimensjoner.

For hans egen del er dimensjonene kolossale. Han er stadig vekk å se på en eller annen luksusyacht i Portofino eller andre steder, hvor forbruket av kvinnelige ledsagere også er høyt. Men sansen for transer har holdt seg såpass at han for snaut tre år siden fikk problemer med amerikansk politi da han diktet opp en kidnapping for å stikke av fra regningen etter en kokainhelg med en annen transseksuell prostituert.

Men kanskje Elkanns tid er kommet nå? I vår tidsalder anser den rådende ideologien det som beundringsverdig å følge sine seksuelle impulser uten hemninger. Det er nok best å unngå problemer med politiet på grunn av svindel, men om episoden fra 2005 hadde skjedd i dag, kunne Elkann kanskje ha blitt utropt til helgen?

I en verden hvor Elkann er helgenen, er Salvini naturligvis djevelen. Men det er ikke nødvendigvis så enkelt å selge den fortellingen til velgerne. Det er ikke så mange som oppfatter de tiggende afrikanerne utenfor supermarkedene som «nye italienere».

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂