En dag dukket ikke bussjåføren Benjamin Farah Ali (29) opp på jobben. Han forlot Göteborg for å slåss for Islamsk Stat. Ali tilhørte den beryktede al-Awlaki-brigaden. Nå lengter han etter Sverige og McDonalds.

I et intervju med Expressen forteller Ali om livet i terrorsekten – og ber om å få komme «hjem».

– Jag saknar Sverige, sier han i et intervju fra et kurdiskkontrollert fengsel.

Benjamin Farah Ali tilhørte den harde kjernen, og deltok i kampene for IS og kalifatet helt frem til sluttstriden i Syria i vår.

– Jag ville dö som martyr, sier han i tv-intervjuet fra fengselet.

Nå ber han tynt om å få komme «hjem» til Sverige igjen for å spise på McDonalds.

 

Rekruttert av en venn

Han ble rekruttert av en venn som hadde reist ned for å slåss i Syria og siden kom tilbake til Göteborg.

– Det var 2013, det var sommar. Han tog kontakt med mig. Han hade köpt en Ipod åt mig, en liten Ipod som ser ut som en Mp3-spelare. Den innehöll många lektioner av en person som heter Anwar al-Awlaki, forteller han.

Anwar al-Awlaki, også kalt «Internetts bin Laden», oppnådde ikonstatus blant unge IS-sympatisører som ville slutte seg til terrorgruppen i Syria.

al-Awlaki skal ha inspirert IS-sympatisøren Omar Mateen til å angripe homseklubben i Orlando i Florida i juni 2016. 49 personer døde i terrorangrepet, det blodigste i USA siden angrepet mot World Trade Center i 2001.

Kriget for en beryktet IS-brigade

Benjamin Farah Ali, som vokste opp i Göteborg, forteller at han ble lokket av al-Awlakis propaganda, og sa til vennen sin at han var villig til å delta i kampen. Til tross for at han hadde fått jobb i Göteborg.

– Efter det sa jag till den där brodern att jag ville åka till Syrien. Jag sa att jag ville dö som martyr.

Han sluttet seg til den engelskspråklige Anwar al-Awlaki-brigaden hvor flere fra Sverige inngikk. Brigaden var spesielt brutal, og USA hadde som mål å utslette den. I kampene ved kalifatets daværende hovedstad Raqqa ble Farah Ali skadet, noe som fremgår av bildene av ham i tv-intervjuet.

Farah Ali innrømmer ingen overgrep i intervjuet, men han nekter ikke på at han ingikk i den fryktede Anwar al-Awlaki-brigaden.

Kom til Sverige som syvåring

Benjamin Farah Ali kom til Sverige som syvåring, uten foreldre eller nære slektninger. Han er ifølge Migrationsverket født i Mogadishu i Somalia.

Han fikk en 2,5-roms leilighet på Galileos gata i Bergsjön i Göteborg. Arbetsförmedlingen betalte for opplæringen til å ta bussertifikat. Til tross for alt den svenske velferdsstaten gav ham, valgte Farah Ali bort sjansen til å leve et fredlig liv i Sverige. Istedet sluttet han seg til en drapssekten IS, oppsummerer Expressen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂