Det hele begynte med en kontroll av en bil med tre gjengkriminelle i bydelen Hässleholmen i Borås. Politiet anholdt en av dem. En hundefører ble sendt for å vokte politibilene under operasjonen. Plutselig dukket det opp 25-30 maskerte menn som oppførte seg truende mot den enslige politimannen.

”Jag började inse att det här var på väg att sluta riktigt illa för mig och att jag inte skulle komma levande därifrån”, sa hundeføreren.

Han trakk sitt våpen og advarte de maskerte mennene som deretter spredte seg ut og omringet ham. Hunden gjorde utfall mot mennene da de nærmet seg politibetjenten. De maskerte mennene begynte å kaste ting på den enslige politimannen som nå var alvorlig redd for at han ikke skulle komme levende fra det.

Da forsterkningene kom, kunne de også vitne om den truende stemningen.

Gjengen løste seg til slutt opp, skriver de svenske avisene. Det blir ikke nevnt om noen ble arrestert for å ha truet og fysisk angrepet en politimann ved å kaste ting på ham.

Politiet sliter med å finne gode nok rekrutter i Sverige. Målet er 10.000 flere politi innen 2024. Innenriksminister Mikael Damberg vil ikke gi opp håpet:

– Rikspolischefen säger till mig att han tror att det går att nå målet. Jag förstår att det är ett utmanande mål, men vi har visat med de resursförstärkningar vi ger polisen att de kan växa. Men det är mycket jobb som återstår.

Hvor lenge blir det til alle disse områdene blir overvåket med droner?

Borås Tidning    Expressen    Nyhetsbyrån.org

 

Vil du fortsette lese om hva som egentlig skjer? Da trenger vi din hjelp.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: