Sakset/Fra hofta

Natt til søndag fikk en mann i Borås bilen sin utsatt for hærverk av en ungdomsgjeng. Han forsøkte å snakke til dem. Nå ligger han alvorlig skadet og operert på sykehus. Bilen hans er smadret.

I Sverige preges nyhetsbildet av stadig mer grov kriminalitet. Vanlige borgere er ofte ofrene, mens gjerningsmennene i økende grad er gjenger av ungdom som henger rundt uten annet enn herjing, vold og pøbelstreker å finne på.

Det kan gjerne starte nokså «uskyldig», men utvikler seg raskt til noe mer alvorlig dersom som man forsøker å snakke pøblene til rette. Det fikk en ung mann i den svenske byen Borås smertelig erfare nå i helgen, ifølge en artikkel i avisen Expressen .

Først opplevde den unge mannen å få bilen sin bombardert med egg. Han gikk så ut av bilen og konfronterte de egg-kastende ungdommene med dette. Det neste som skjer er at de flyr på ham, og utsetter ham for svært grov og brutal mishandling.

«Han hade civilkurage nog att säga till de här ungdomarna, och det får han lida för nu. Det handlar om mycket våld riktat mot en ensam och försvarslös person, och det är fruktansvärt vidrigt», säger Jan Johansson vid polisen i Borås til Expressen.

Avisen forteller at mannen kom kjørende i en gate i bydelen Norrby i Borås, da bilen hans plutselig ble bombardert av egg.

Bilføreren, en mann i 25-årsalderen, bestemte seg for å stanse bilen og konfrontere gjengen på 10-15 personer som kastet egg.

«Han går fram till dem och frågar vad de håller på med, och då ger de sig på honom», säger Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Han fortsetter:

«De attackerar honom med sparkar och slag, både mot kropp och ansikte. Det är en väldigt rå och helt oprovocerad misshandel.»

Mannen klarte ifølge Expressen å flykte fra stedet og til nærmeste politistasjon.

«Vi ringde omedelbart efter ambulans. Hans käke var avslagen, flera tänder krossade och revbenen skadade. Han fördes till Sahlgrenska där han opererats», säger Jan Johansson.

Politiet sendte ut flere patruljer til stedet, der de fant mannens bil, fullstendig ramponert.

Per søndag ettermiddag var ingen arrestert i saken.

«Men vi kommer att göra allt vi kan för att lösa det här och sätta fast de här personerna», säger Jan Johansson.

Mer informasjon om den aktuelle gjengen foreligger per dags dato ikke i mediene. .

Bilen blir undersøkt av politiet for spor, og man kommer til å sjekke med vitner i saken. Den mishandlede mannen kan på grunn av sine skader ikke avgi forklaring før tidligst mandag denne uken.

Jan Johansson ved politiet i Borås oppfordrer befolkningen til å vise forsiktighet i møtet med slike gjenger:

«Det är viktigt att vi har civilkurage i samhället, men kanske ska man inte ingripa i alla situationer. Det kan vara bättre att kontakta polis. Vi har trots allt betalt för att möta och besvara våld, sier Johansson.

Saken er også omtalt på det innvandringskritiske svenske nettstedet Samnytt , et av få svenske medier som har et åpent og aktivt kommentarfelt der vanlige svensker får si sin mening om utviklingen i landet.

Dette føyer seg inn i en rekke liknende saker  fra Sverige.

Svenske borgere lærer hele tiden. Leksen er at de er nødt til å ligge lavt, holde munn og «innordne seg» de nye forholdene i sitt hjemland, dersom de ønsker å komme seg hjem med helsen i behold.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.