Gjesteskribent

Skolestart, illustrasjonsfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / scanpix

I dag tidlig kom jeg i snakk med en kvinne. Hun fortalte at hun har to sønner på 6 år og 2,5 år. Den eldste har begynt i 1. klasse. Nr. 2 har fått barnehageplass. Begge i sitt bo-område. Den eldste gutten har en ekstrabelastning som krever oppfølging. Hun var en god del fortvilt over sin families situasjon.

Både på skolen og i barnehagen er det stort flertall av innvandrerbarn, på skolen 84,2 prosent forrige skoleår. I klassen er det kun en jente og ham som er etnisk norske. Lærerne er også norske. En lærerinne fortalte at i hennes 5. klasse med 28 elever, snakkes det 25 forskjellige språk.

På denne skolen er det ansatt mange assistenter. Kun kvinner i hijab med elendige norskkunnskaper. Det samme i barnehagen. Hun uttrykte stor bekymring for sønnenes læringsutbytte med overveiende innvandrerbarn.

Innen et år er jeg sikker på at de flytter til et annet sted, kanskje utenfor Oslo.

 

Først publisert på Svein Jensens facebookside (lett redigert). Gjengitt med vennlig tillatelse.