Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En leser som kaller seg Pelle Fant beskriver sin erfaring som FAU-kontakt i en skole på østkanten i Oslo. Dette skjer daglig.Hva gjør det med elevene, foreldrene og lærerne?

Var FAU kontakt for en klasse på Østkanten i Oslo. Det var 2 etnisk norske barn i klassen og resten var innvandrere. De fleste foreldrene og barna var oppegående mennesker som kun ønsket det beste for seg og sine med et ønske om å ha et godt skolemiljø. Det ene etnisk norske barnet ble mobbet og trakassert over lengre tid av innvandrerbarn og jeg ba om et møte med rektor, sosiallærer og foreldrene til barnet i forbindelse med opprettelse av sak om forholdet til skolen.

Det var åpenbart at rektor og sosiallæren var livredde for å ta tak i saken siden det var barnet til en aggressiv innvandrer familie med lang historikk for å utvise aggressiv adferd både på skolen og i SFO / barnehage. Faren hadde bl.a kommet til SFO med pistol da han var sint på personalet der. Etter mange purringer skjulte de seg bak taushetsplikten men gjorde ikke noe med saken. Det som gjorde at jeg fikk total jaw-drop var da jeg i møtet ble beskyldt for å ha tatt parti i saken ….. PARTI på den svake sin side når jeg meldte saken. Det var sosiallæreren som mente det – hvilket jo var åpenbart. Det var jeg som hadde bedt foreldrene melde forholdet til skolen siden jeg ikke klarte å høre flere historier om hvordan dette barnet hadde det.

Enden på visa var at barnet fortsatte å tortureres med rektor og sosiallærers velsignelse ut skoleåret før foreldrene tok barnet ut av skolen og flyttet det til en privat skole.

Mediene boikotter slike historier. Hvis de hadde blitt rapportert, ville ikke dagens politikk kunnet fortsette. Alle vet det.

Derfor er det viktig at leserne skriver inn sine historier eller lar seg intervjue, gjerne anonymt. Folk har et stort behov for å kjenne at de ikke er alene.

Les også:

Barna ofres på ideologiens alter

Tips oss på tips@document.no, eller på kryptert Protonmail.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.