Nytt

Foto: Joshua Roberts / Reuters / Scanpix.

Donald Trump holdt torsdag sitt første politiske massemøte etter at anklagene om samrøre med Russland nylig ble lagt døde, og gav med det en forsmak på presidentvalgkampen i 2020.

Møtet, som hadde tittelen Make America Great Again, fant sted i et en fullsatt Van Andel Arena i Grand Rapids, Michigan. USAs president langet ikke uventet voldsomt ut mot den langvarige, politisk motiverte etterforskningen, som etter Trumps oppfatning var et forsøk på å underminere valgresultatet fra 2016 – godt hjulpet av det han kalte fake news-medier.

Fox News skriver:

«The Democrats have to now decide whether they will continue defrauding the public with ridiculous bullsh–,» Trump said to thunderous applause, «– partisan investigations, or whether they will apologize to the American people.»

Tjenestepersoner i FBI og justisdepartementet som holdt liv i den tilbakeviste konspirasjonsteorien, vil snart få store problemer, sa Trump, som også hadde benyttet karakteristikken «forræderi» i et tidligere intervju.

The Donalds politiske utspill var stikk i strid med flere av venstresidens hjertesaker, som åpne grenser, abort og «det grønne skiftet»:

Later, Trump vowed to «close the damn border» unless Mexico halts two new caravans he said have been approaching the United States rapidly. Trump also hit at fraudulent asylum applicants, saying liberal lawyers often have coached them in a «big fat con job» to claim they’ve feared for their lives when they make it to the border.

«I love campaigning against the Green New Deal,» Trump remarked at one point. «One car per family — you’re going to love that in Michigan.»

«In recent months, the Democrat Party has also been aggressively pushing extreme late-term abortion, allowing children to be ripped from their mother’s womb up until the moment of birth,» Trump said. «In Virginia, the governor stated he would even allow a newborn baby to be executed.»

«Buy American» og «Hire American» var blant de fremtredende slagordene på plakater i forsamlingen.

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller bidra med et enkeltbeløp:
kr

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.