Nytt

Stillbilde: La Rampa.

Det nye Vest-Europa kjennetegnes av en tiltagende utrygghet i det offentlige rommet, som gjør seg gjeldende både i Skandinavia og ved Middelhavet.

En tidligere volds- og narkodømt 30 år gammel senegalesisk statsborger identifisert som T.M. ble fredag formiddag arrestert av italiensk politi i San Cipriano d’Aversa litt nord for Napoli, etter at han hadde gått rundt i sentrum med en stor kjepp og skreket ut trusler mot omgivelsene.

Det går frem av en offisiell meddelelse fra politikammeret i Caserta gjengitt av Napoli-avisen La Rampa, som også sitter på videoopptak fra deler av opptrinnet.

Utlendingen, som gikk langs Corso Umberto I, skal ha skreket «møkkaitalienere, møkkaland, jeg avskyr dere, dra til helvete, jeg skal drepe dere».

Folk i nærheten hadde reagert både med skrekk og panikk, opplyser italienske medier.

Secolo d’Italia skriver at politiet forsøkte å snakke senegaleseren til ro da de hadde sporet ham opp, men at de til slutt så seg nødt til å overmanne ham. 30-åringen skadet en politimann og en politibil i forbindelse med arrestasjonen.

Terrorhandlingen i Milano sist onsdag, der en senegaleser hadde til hensikt å angripe Linate-flyplassen i den norditalienske metropolen med en kapret, bensindynket buss full av skoleelever, har skapt en viss uro med tanke på risikoen for etniske gnisninger i tiden etterpå, men det er hittil ikke blitt meldt om alvorlige episoder.

Området nord for Napoli hvor tildragelsen skjedde, har tidligere vært åsted for vold og opptøyer som har involvert afrikanere. Området er sterkt belastet både av italiensk og innvandret organisert kriminalitet. En massakre på flere afrikanere fant sted i Castel Volturno ikke langt unna i 2008.

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller bidra med et enkeltbeløp:
kr

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.