Nytt

En 35 år gammel libyer skadet seg selv alvorlig under et attentatforsøk mot militærforlegningen Santa Barbara i Milano i dag morges klokken 7.45. Mannen forsøkte å ta seg inn på området til et kavalleriregiment idet en militær tjenestemann var på vei inn med bil. Han ble straks oppdaget av vaktene, som løp mot mannen fra en viss avstand for å stanse ham. Libyeren valgte da å detonere bomben han bar på, rett etter å ha skreket «ut av Afghanistan». Selv ble han stygt kvestet, den ene hånden hans ble rett og slett sprengt vekk, og det er uvisst om han overlever. En italiensk militær fikk bagatellmessige skader, og avviste tilbud om behandling. På libyeren ble det ikke funnet annet enn en togbillett fra Napoli. Han skal være gift med en italienerinne og far til tre barn, og ikke ha hatt noen kjent tilknytning til terrornettverk.

—————————–

Oppdatering: Kona til libyeren, som forøvrig heter Mohammed Game, sier hun er bestyrtet over det inntrufne, som kom totalt uventet på henne. En kompis av ham sier at han hadde vendt seg mot islam i løpet av de siste månedene, etter at han hadde fått økonomiske problemer, og at han en tid hadde frekventert et islamsk senter i Viale Jenner. Politiet fant dog ingen tegn til ekstremistiske holdninger – det være seg løpesedler eller annet – i attentatmannens hjem, som ikke ligger langt fra militærforlegningen. Bomben virket hjemmelaget, var skjult i en verktøykasse, og skal ha inneholdt omlag to kilo nitrat. De medisinske prognosene kan tyde på at Game overlever, men han vil trolig miste synet i tillegg til den allerede tapte hånden. Etterforskerne vil i så fall være svært interessert i å vite om han opererte fullstendig på egenhånd. Det er ellers sådd tvil om hvorvidt det han ropte før bomben ble sprengt virkelig var «ut av Afghanistan».