Migranter står i kø for å registrere seg i Berlin den 12. oktober 2015. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Scanpix.

Fra 2014 til 2019 gav den føderale tyske migrasjonsetaten (BAMF) opplysninger om rundt 5000 mulige tilfeller av forbrytelser mot internasjonal lov til det føderale tyske kriminalpolitiet (BKA) og det tyske riksadvokatembedet, skriver Bild.

Av et svar som det tyske innenriksdepartementet har gitt på et spørsmål fra det fridemokratiske partiet (FDP), går det imidlertid frem at det kun i 129 tilfeller ble innledet etterforskning, skriver den tyske avisen, som har fått tilgang til svaret.

På høyden av migrasjonskrisen i 2015/16 skal 3800 rapporter ha blitt avgitt, men etterforskning ikke blitt iverksatt mer enn 28 ganger.

En anonym kilde i innenriksdepartementet sier til Bild:

Det har ikke vært mulig å følge opp det store antallet rapporterte tilfeller med for eksempel direkte politiavhør.

Med det reises spørsmålet om hvorvidt det finnes personer i migrantstrømmen som slipper å svare for krigsforbrytelser.

FDPs innenrikspolitiske talskvinne Linda Teuteberg uttaler:

Krigsforbrytere må ikke få noen beskyttelse i Tyskland. Jeg tviler på at forbundsregjeringen alltid har fulgt opp dette med det fornødne alvor i de senere årene.

Hvor mange ukjente krigsforbrytere finnes, og hvor mange kan utgjøre en vedvarende sikkerhetstrussel?

Innenriksdepartementet har ikke villet la seg intervjue om saken, men i en uttalelse fra departementets talsmann Sören Schmidt heter det at bevismateriale ikke er blitt ignorert, rapporterer Deutsche Welle.

The statement went on to explain that references of potential evidence made by BAMF or other bodies do not automatically mean that there is tangible information necessary to launch criminal proceedings. «Very often the evidence in question refers to general information about war-related events in a crisis region or to suspects who have not or can’t be identified.»

Dermed reises spørsmålet om hvorvidt etterretning som ikke er nok til rettsforfølgelse, i praksis ikke kommer til anvendelse i vurderingene som myndigheter, politikere, medier og allmennheten gjør av asylinnvandringens sikkerhetsmessige konsekvenser.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂