Nytt

Stephen Ogongo. Foto: Facebook.

For å bekjempe det han kaller den italienske regjeringens rasistiske politikk, startet den kenyanske journalisten Stephen Ogongo etter 25 år i Italia i fjor høst en politisk bevegelse kalt «Cara Italia» (kjære Italia).

Det var i oktober at Ogongo og kolleger av ham, som driver en avis for utlendinger i Italia, tok initiativ til en gruppe på Facebook hvor innvandrere til støvellandet kunne dele erfaringer med diskriminering og utgjøre et fellesskap for å hjelpe hverandre med ivareta rettighetene til «de nye italienerne».

Nå blir denne bevegelsen et politisk parti, skriver La Repubblica. På få uker har Cara Italia samlet inn seks tusen underskrifter, og det foreligger allerede planer om å stille til valg.

Blant bevegelsens kampsaker er rett til statsborgerskap for enhver som blir født i Italia. Ogongo har selv to barn, men hans kone er fra Kongo, og dermed er ikke barna italienske statsborgere.

Om man skal tro Ogongo, er ting blitt mye verre for utlendinger i Italia den senere tiden:

«Jeg har valgt å gå imot dem som fremmer rasismen. Jeg har valgt å gå imot dem som morer seg når de ser skipbrudne lide. Jeg har valgt å gå imot dem som gir ordre til å tømme sentrene som gir husrom til desperate personer. Jeg har valgt å gå imot dem som ikke respekterer menneskeverdet.»

Bevegelsen har ambisjoner om å bli en politisk faktor, å bli representert i institusjonene og arbeide for et ekte flerkulturelt samfunn, skriver Roma-avisen.

«Som det heter i et afrikansk ordtak: Hvis man drømmer alene, er det bare en drøm; hvis man drømmer sammen, er det virkeligheten som begynner.»

Vi lever i hatets tidsalder, mener Ogongo, hvor rasismen er blitt normal og akseptert, og derfor er det på tide å reagere. Spørsmålet er om mange nok deler den virkelighetsoppfatningen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.