Det er helt slutt på å servere svinekjøtt i ansattkantinen på Scandic Hotel Norge i Bergen. – Vi er opptatt av å tilpasse oss, sier hotelldirektøren.

Scandic Hotel Norge har bestemt at en viss type mat ikke lenger skal serveres i kantinen for de ansatte. Det er over og ut for svinekjøtt og mat som inneholder svinekjøtt: bacon, pølser, skinke, koteletter.

– Det stemmer at vi prøver å unngå svin i personalkantinen. Vi er stolt av mangfoldet på hotellet. Vi har mange nasjonaliteter blant våre ansatte, og vi ønsker å tilpasse oss, sier hotellets direktør Lise Solheim Haukedal til VG.

Hun sier hotellet har fått tilbakemelding fra ansatte, og er «opptatt av å tilpasse oss disse tilbakemeldingene».

– Vi har 120 nasjonaliteter som jobber i Scandic, og inkludering er en viktig faktor.

Hotellet har ikke fått noen negative tilbakemeldinger, sier Haukedal.

Helgheim: – Misforstått

Innvandringspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, Jon Helgheim, vil ikke blande seg opp i hva private bedrifter serverer sine ansatte, men kaller det «misforstått bidrag til integrering»:

– Mange føler at dette er en tilpasning til en annen kultur og religion, og det har ikke folk noe til overs for. Det bygger på et prinsipp om at flertallet skal tilpasse seg et mindretall.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.