Petter Stordalen mener det ikke er noe problem om ansatte ikke kan norsk eller svensk.

Stordalen mener utenforskap er et kjempeproblem i Norge som koster samfunnet enormt med penger, skriver Nettavisen.

– Hadde vi fått halvparten av disse menneskene ut av der de står i dag og inn i arbeidslivet, er det en verdiskapning for Norge på over 200 milliarder kroner. Staten får inn 100 milliarder kroner inn i skatter og avgifter, sier Stordalen.

Stordalen mener den største utfordringen vi må løse, er de som blir stående utenfor arbeidsmarkedet i mer enn i 12-18 måneder.

– Når de har vært ute lenge, trenger de også lengre tid på å lære seg et yrke, få et fagbrev, komme i gang. Har du en som har vært ute i tre måneder, er det mye lettere å få dem inn. Å få inn de som har vært ute i 12-18 måneder, krever også mye fra de som er i bedriften i dag.

Choice-kjeden har i dag 25.000 ansatte med mange forskjellige nasjonaliteter.

– La oss være ærlige: De har kanskje feil navn, eller snakker ikke godt nok norsk. Vi bare bestemte oss for at vi har ikke noe problem, de andre har det, forteller hotelleieren, og legger til:

– Hele kulturen vår er bygd opp på at vi skal få dem til oss. 176 nasjonaliteter jobber hos oss. Vi har alle. Vi har hoteller der det er vanskelig med å finne folk som snakker norsk eller svensk. Men det fungerer. Som jeg sa til én: Hvor mye svensk eller norsk trenger du for å lage mat?

 

 

Kjøp bøker fra Document!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.