Jon Engen-Helgheim, stortingsrepresentant og innvandringspolitisk talsperson i FrP. Foto: Berit Roald / NTB.

Stortingsrepresentant Jon Helgheim (FrP) er lei av at det norske samfunnet skal føye seg og tilpasse seg etter stadig flere særkrav fra muslimer. – Det må ta slutt, sier han.

Det er i et innlegg på Frp.no at den frittalende og ofte hardtslående Helgheim kommer med sitt utspill.

Han skriver at muslimske særkrav skaper segregerte samfunn, og han hevder nordmenn flest er lei høylytte minoriteter som krever at det norske samfunnet skal endre seg etter religiøse særkrav.

– Det må bli slutt på at minoriteter krever og får gehør for fremmede og ofte destruktive kulturelle og religiøse særkrav. Jo mer vi gir etter for disse kreftene, jo mer segregeres vårt samfunn, sier Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsmann for FrP.

Dette temaet er igjen aktuelt etter at Shahzad Ghufoor, som står bak «Halalguiden», kritiserer bl.a. Burger King for å ikke ha egne griller for halalkjøtt. (Saken kan leses her. )

Helgheim reagerer sterkt på uttalelsene fra Ghufoor.

– Dette er bare siste eksempel i rekken på hva norske muslimer krever at samfunnet endres for å bli mer islamvennlig. Man kan godt mene at dette ene kravet ikke er så mye å forlange, men summen av alle særkravene gjør at vi på sikt vil forrige egen kultur og samfunn, sier Helgheim.

I artikkelen hevdes det videre at det at utviklingen har gått for langt i retning av at det norske samfunnet har vist vile til å føye seg og innordne seg krav fra innvandrergrupper.

FrP.no skriver videre, og børster støv av begrepet “islamisering”:

Nordmenn får med jevne mellomrom servert høylytte krav om hvordan vi må tilpasse oss religiøse skikker i stort og smått.

Enten det gjelder menn som nekter å håndhilse på kvinner, ansatte på institusjoner som nekter å servere ulike typer mat, bruk av barnehijab, burka, bukini, egne ungdomsklubber for muslimer, bruk av hijab i politiet, SFO med overnatting for muslimer, sharialån, moskeene som gror frem og ikke minst innskrenkingen av ytringsfriheten, så snakker vi om islamisering av samfunnet i små taktfaste skritt.

Dette presiseres ytterligere av Jon Helgheim:

– Norge er et fritt og sekularisert samfunn. For de som kan litt historie, betyr det at vi gjennom logikk, rasjonalitet og troen på individet har avskaffet usiviliserte religiøse skikker og tradisjoner. Det er ubetinget et gode vi bør hegne om. Dessverre er trenden den motsatte i dag, noe som fører til en reversering av den fremgangen vi har hatt siden opplysningstiden.

Han avslutter med et ønske for fremtiden:

– Jeg skulle ønske norske muslimer var litt mer opptatt av å komme med innspill som kan tilføre samfunnet noe positivt, ikke bare en masse krav og forventninger om at samfunnet skal gjøre mer for dem, sier Helgheim.

Les også: Jon Helgheim: – Vi har ikke systematisk rasisme i Norge

Den nyeste boken fra Document Forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Andre bøker vel verdt å lese: 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.