Kommentar

Foto: Fra den gang verden var mindre komplisert. Barnetoget foran Slottet 17. mai 1964. Knudsen fotosenter. Creative Commons.

Vi som har barn i barnehagealder er under stadig større press for å akseptere at halalmat blir normen. Så da vår barnehage i inkluderingens ånd sendte ut et skriv om at de ville servere fiskepinner i brød som festmat (FISKEPINNER!!??), så vi oss nødt til å gjøre opprør. Her var det nemlig ikke minoriteten med sære matvaner som måtte ta med seg egen mat. I stedet var det våre barn som tok med seg tradisjonsrike 17-mai pølser på termos – som de eneste. Ja, det er en meningsløs og sær markering, men hvis vi ikke tar de små kampene for norsk kultur i hverdagen, hvordan skal vi takle den store kampen? 

 

Det endeløse sludderet «halalmat» sniker seg inn overalt i vårt tidligere så opplyste samfunn. Det finnes hverken logikk, fornuft eller helsemessige årsaker bak det. Bare overtro og fremmed tradisjon. Og av en eller annen grunn legger nordmenn seg lydig på kne for denne mattradisjonen – som oftest ikke gjennom press fra muslimer, men gjennom et livstrett og prinsippløs «er det så nøye da?»  Ja, det er nøye. For halalmat er islamiseringens lakmustest: Passerer den, så følger alt det andre etter. Halalmat er selve segregeringsnøkkelen for muslimer, og den har åpnet Muhammeds skrin med det rare i over hele Europa.

Ingen barnehager ville servert glutenfri mat til alle fordi to unger har glutenallergi. Ingen barnehager ville servert veganmat til alle fordi fire barn er veganere. Ingen barnehager forlanger at alle barn skal følge allergiene til lille Ola og Kari. Og hvertfall ingen ville våge å servere kosher til alle og enhver i en barnehage. (Da er man modig!) Men barnehager flest har ingen problemer med å servere denne «halAllahmat» til alle og enhver, fordi muslimske barn ikke kan spise wienerpølser…

Noe de faktisk kan.

De blir hverken syke eller skadet av normal, norsk mat.

Halal er bare tull. Det er en fiks ide som overreligiøse miljøer presser på barna, og storsamfunnet burde aktivt imøtegå det, særlig at det presses på ALLE og enhver. I stedet sluker storsamfunnet halal-agnet rått, og bidrar aktivt til både segregering og islamisering. Vi norske foreldre må slutte å akseptere det – det vil hjelpe alle barn til å assimilere seg til Norge. Inviterer barn til barneselskap med wienerpølser i integreringens navn. Muslimske foreldre som har noe imot det (og det er slett ikke alle) kan sende med kalkunpølser. Helt OK.

Integrering er et innholdsløst ord i utgangspunktet, men skal det være normen må man starte med barna. Hvis de får lov å segregere seg, (eller forlange at alle andre skal følge deres kultur) så tar de det med til voksenlivet. Derfor burde Innvandrings- og Integreringsdepartementet i integreringens navn sende ut en anbefaling til alle barnehager om at halalmat ikke er kosher i barnehager. (Litt ironi der…) Det burde sannelig barnehagebestyrere og personell også ha som holdning: Har man særkrav, får man ta med særmaten sin selv. Norsk kultur fortjener å respekteres her i Norge. Slik lever vi her.

Naturligvis aksepterer jeg at barn blir påvirket av unorske foreldre til å få sære, religiøse og unorske matvaner – akkurat som jeg aksepterer at veganere fratar barna sine retten til å spise bacon, (som jo er guds gave til ganen). Helt greit. Ingen problemer med det. Dem om det, og mer på oss andre. Men aksept er ikke det samme respekt: Vil man ha respekt må man gjøre noe respektabelt – og det å forlange at alle følger egne, sære matskikker inngår ikke deri.

Men OBS: Vår ringe erfaring er imidlertid, at det ikke er muslimske foreldre flest som er problemet. Problemet er som regel overfølsomme nordmenn som er livredd for å «krenke» noen. Noe jeg finner sterkt krenkende: Dette er Norge, og på nasjonaldagen spiser vi ikke fiskepinner for pokker. Her spiser vi spekemat, rømmegrøt, wienerpølser, bløtkake, iskrem og Solo! Og denslags. Det må alle barn lære seg, så de får gode, dype røtter i norsk kultur.

Hipp Hurra for Norge, og god 17. mai til alle lesere! 

Link: «Den umulige integreringen»

Den umulige integreringen