Foto: Hanne Tolg

I en lederartikkel i Aftenposten lørdag under tittelen Aftenposten mener: Ja til kyllingpølser i barnebursdager, latterliggjør avisen Frps bekymring for «snikislamisering» av landet. Aftenposten siterer innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim fra Frps definisjon:

«Samfunnet tar små skritt i retning av å tilpasse seg særkrav fra en liten del av den muslimske befolkningen».

Aftenposten bagatelliserer de konkrete eksemplene fra Jon Engen-Helgheim:

Han har også hentet frem eksempler: Et forslag fra Abid Raja i 2008 om å servere halalmat til alle fanger. Et utspill fra en religionsforsker om at bankene bør tilby lån i tråd med islamske regler. At elever i Tromsø hadde kjønnsdelt svømmeundervisning i 2010. At et styremedlem i Islamsk Råd vil endre reglene for passfotoer slik at det ikke blir påbudt å vise ørene. At elever mobbes for å spise skinke. Og Støres håndtering av karikaturstriden for 13 år siden.

Jaha.

Jaha? Aftenposten viser at de ikke forstår at det er slik endringen i samfunnet vil skje: gradvis. Vi tilvennes islamske krav, men på en måte som gjør at det virker sært og negativt å si nei til den enorme kulturforandringen som vi har i vente. Vi kan jo bare tilpasse oss «litt» her og der, ikke sant? Må ikke være så vanskelige. Hvordan skal muslimer føle seg hjemme hvis vi bare viser vrangvilje? Men tempoet vil øke. På Tøyen torg i går var det ikke mange muslimske kvinner og jenter uten hijab og lange uformelige gevanter.

Men om all tilpasning til at det lever mange muslimer i Norge skal være et problem, vil det bli vanskelig å leve sammen her i landet. Man kan jo knapt servere kyllingpølser i barnebursdager uten å bidra til snikislamisering, ut fra Engen-Helgheims definisjon.

Dette er et forferdelig lavt nivå for den avisen jeg vokste opp med. I et jobbintervju engang for hundre år siden i Storebrand, spurte min fremtidige sjef om «når jeg hadde følt meg at jeg ble voksen?». «Da jeg selv begynte å abonnere på Aftenposten», sa jeg. Idag ville svaret mitt vært: Da jeg sluttet å abonnere på Aftenposten.

Aftenposten mener at islams særkrav som vi føyer oss etter er udramatiske beslutninger:

Problemet er heller at udramatiske beslutninger – som en rektors valg om ikke å forby burkini eller synge kristelige julesanger i skoletiden – blåses opp til et spørsmål om norsk kulturs overlevelse.

Aftenpostens redaktører, eller hvem det nå enn er som lirer av seg dette mølet, burde komme seg ut av kontoret sitt og reise mer rundt i Vest-Europa hvor de udramatiske beslutningene har ført til nettopp et problem med den eksisterende kulturs overlevelse.

Storbritannia er et greit utgangspunkt for de uvitende i Aftenposten. De fleste der snakker vel litt engelsk får vi håpe. Hvis ikke, så kan litt surfing på nettet være til hjelp:

https://www.youtube.com/watch?v=RFqV_sp0z9Y&t=55s

Eid-feiring i Birmingham:

Det blir fort protester når noe på skolen går imot det de muslimske foreldrene mener. De må bare bli mange nok først. Så kan det presses istedet for å spørres.

Bønnedemonstrasjon fra Uddevalla i Sverige. De vil ha en større moské:

I Finland har de til slutt gitt etter og tilbyr segregerte svømmetider i bassengene. Gjerne med burkini. Dette er en slags «suksess» da de muslimske kvinnene endelig kan bade på en måte som er forenelig med deres kultur. Som en av de afghanske kvinnene sa: «Swimming at the same time as men is not possible. It is forbidden in our culture».

Men her i Norge tror man altså at man skal greie å stå imot utviklingen som uvergelig er på gang.

Aftenposten går heller til angrep på Siv Jensen:

For øvrig er det rart at en partileder for et selverklært liberalistisk parti later til å tro at det finnes én måte «vi» lever livene «våre» på i Norge.

Denne avisen er skremmende islamofil. Hvem er det som skriver slike artikler? Har ikke sommervikarene begynt på skolen igjen nå? Hvor i verden lever islam fredelig side om side med andre kulturer etter at muslimer er blitt i flertall? Og problemene for andre begynner lenge før de når dét punktet. Men Aftenposten vil at islam skal sees på som en utvidelse av nordmenns mangfoldighet.

Nordmenn er mangfoldige. Fremskrittspartiet kan ikke late som noe annet.

Og hvis skjulte ører i passfotoboksen strider mot måten Siv Jensen lever livet sitt på, får det nesten være hennes sak. Snikislamisering er det ikke.

Nordmenn mangfoldige? Nei, nordmenn har utrolig mye til felles. Det er derfor vi har greid å bygge opp et harmonisk og fredelig demokrati. Et fellesskap som de «progressive» vil rive fra hverandre med tiden. Du trenger ikke å bo lenge utenlands før du skjønner hvor like nordmenn er og hvor mye fremmed som det er i andre kulturer når kunnskapen din øker.

Den amerikanske forskeren og statsviteren Sheri Berman fra Columbia University i New York har bodd i Sverige siden 1987. Hun sier at landet ser «dramatisk annerledes ut» nå som følge av den ekstreme innvandringen. Det er historieløst å tro at denne type endringer vil skje uten problemer, sier hun.

– I dag ser ert samhälle dramatiskt annorlunda ut. Det är ett helt annat land. Den demografiska förändring som Sverige har genomgått de senaste åren är ganska otrolig. Att tro att den typ av förändringar skulle kunna ske utan problem är historielöst. Det är ett demografiskt experiment av historiska mått, sier hun i et intervju med Svenska Dagbladet.

Berman er selv på venstresiden, men hun ser allikevel problemet: De kulturelle motsetningene i et samfunn er mye vanskeligere å løse enn tradisjonelle klasseskiller.

– Ju mer homogent ett samhälle är, desto lättare blir det. Det blir färre klyftor och grupperingar, och det är lättare att skapa en känsla av social solidaritet.

Men igjen, Aftenposten er blitt historieløse. De makter ikke lenger å tegne et større bilde for leserne. Og leserne forsvinner. De vil ha fakta og rasjonelle betraktninger og de er det blitt langt mellom i Aftenpostens sider. Morgenbladet kutter stillinger og papiravisenes død er like rundt hjørnet. Hvor langt skal det gå før avisredaksjonene innser at de ikke er på bølgelengde med en voksende skare av velinformerte lesere? Det er gode nyheter for Document, selvsagt. Vi kommer neppe til å få færre lesere med tiden og utvider både til podcaster og TV.

Når det gjelder passfoto så må Aftenposten lese denne artikkelen om hvordan Zeliha Acar fra Islamsk Råd bedriver islamisering så godt hun kan på alle plan. Fra å være «tilfeldig» muslimsk kvinne som ikke vil vise ørene på passfoto til å nekte å håndhilse på kronprinsen. Følger ikke Aftenposten med i det hele tatt?

Den profesjonelt og permanent krenkede Zeliha Acar.

På et punkt helt til slutt skal jeg være enig med Aftenposten: Det vi ser er ikke snikislamisering.

Det er islamisering. Vi kan droppe snik-prefikset nå. Og ta bort skylappene samtidig.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂