Bilde: Kondemneringstomten for brente biler i Strasbourg etter opptøyene i 2005. På 12 dager brente les jeunes 1.000 biler. Her er noen av dem. Foto: Vincent Kessler/Reuters/Scanpix

Onsdag 15. mars er det nøyaktig ti år siden man leste at daværende nestleder i Venstre, Olaf Thommessen ble kastet stein på. Han var i Frankrike «for å høste erfaringer om integrering og innvandring». Thommessen høstet erfaringer, men brukte dem ikke til annet enn bortforklaringer.

– Stemningen var spent. Men jeg skjønner på en måte reaksjonene deres. De opplever en ekstrem følelse av håpløshet og depresjon, og så kommer vi og titter på, som om det var en dyrehage, sier Thommessen til VG som var med ham på turen.

Minipartiet Venstre har alltid vært et råskinn på innvandringsfronten, og dessverre er ingenting blitt bedre etter Thommessen. Nåværende partileder Trine Skei Grande er en kløpper på menneskerettigheter og internasjonale konvensjoner når de kan brukes til å forsvare fremmedes rett til å bosette seg i landet vårt. Grande tror åpenbart det er en vinnersak å øke importen av potensielle steinkastere.

I fjor gjorde Skei Grande seg høy og mørk da hun bryskt avviste alle Listhaugs asylforslag. Også samarbeidspartiet KrF stemte sammen med opposisjonen og fikk satt en stopper for regjeringens forslag til innstramminger på familiegjenforening. Nå har Norge en familiegjenforeningspolitikk som er enda mer blåøyd enn Sveriges. Det sier sitt.

Et par år etter Thommessens studietur, var det Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen som reiste på tur. Hun advarte mot «snikislamisering» på FrPs landsstyremøtet i februar 2009, og du verden for bråk det ble. Ikke på grunn av islamiseringen, men på grunn av at en politiker våget å påpeke den.

Mediene jaktet på Siv Jensen og VGs artikkel om at Jensen «høster storm etter snikislamisering-innspill» var symptomatisk for linjen mediene la seg på. Stormen kom fra hele det politiske spekteret. Mest nedlatende av politikerne var daværende statsminister Jens Stoltenberg (AP) som ba Jensen om å roe seg ned. Og mest ondskapsfull var Høyres Per Kristian Foss som hitlet Siv, og benektet samtidig at det foregikk noen islamisering av det norske samfunnet. Det muslimske miljøet ble som vanlig gitt grønt lys til å krenke på samme infernalske vis.

– Den retorikken Siv Jensen bruker, synes vi minner om den retorikken som ble brukt i Tyskland og Europa under jødeforfølgelsene på 1930 og 1940-tallet. Dette er skremmende, sier nestleder i Islamsk Råd, Asghar Ali, til NRK.

Akademia har sammen med media vært en av de viktigste premissleverandørene for løgner og bortforklaringer i innvandringsrelaterte saker. Løgnene er blitt begjærlig omfavnet av politisk korrekte politikere som har brukt dem for hva de er verdt. Ikke uventet slaktet svenske forskere en rapport de måtte vite var sann. Og ikke uventet ble dette videreformidlet her hjemme av redaktør for forskning.no, Nina Kristiansen. Det var denne slakte-rapporten Siv Jensen viste til da hun måtte forsvare utspillet om snik-islamiseringen.

Før stortingsvalget i 2009 brøt det ut uro i svenske byer og biler ble satt fyr på i stor skala. Norske medier neglisjerte innvandrerungdommenes adferd i nabolandet til valgkampen var over. Jeg ringte selv en av hovedstads-tabloidene den gang og etterlyste dekning av de svenske tilstandene. Utrolig nok ble det motvillig innrømmet at saken ikke ville bli dekket mens valgkampen pågikk. Vi er mange som husker. Vi vet godt hvordan multikulturen er blitt fremsnakket, og virkeligheten regissert og tåkelagt. Sannheten er blitt sminket til det ugjenkjennelige. Tragikomedien er komplett når mediene nå vil komme Fake News til livs. Start ved egen dørstokk – dere har mye å gjøre!

Da opptøyene for alvor tok til i Sverige i 2013, sto norske medier i kø for å finne såkalte eksperter som ikke trodde at slike ungdomsopptøyer kan skje i Oslo. Dette sa «ekspertene» fire år etter at muslimsk ungdom endevendte Oslo i januar 2009. Da muslimer og venstresosialister marsjerte i takt mot Israel, fikk vi vår egen intifada i Oslos gater. Nordmenn fikk for første gang erfare muslimers vrede i egen forhage. Det gjorde inntrykk og Eirik Eiglad skrev om sine opplevelser i boken The Anti-Jewish Riots in Oslo. Et par måneder etter opptøyene fortalte politiet at de fleste sakene var henlagt og at gjerningsmennene slapp straff .

Daværende byrådsleder i Oslo, Erling Lae (H) uttalte et par dager etter opptøyene at innvandrerungdommen som hadde gått berserk i Oslos gater var godt integrert.

I fjor var det dags for nye feltstudier til nabolandet. NRK dro på studietur til Sverige på vårparten 2016 og ble fortalt av politiinspektør Lars Alvarsjø i Stockholms politiregion at – Det er lovløshet i deler av Stockholm-regionen. Men våre hjemlige «eksperter» konkluderte raskt og hovmodig: – Vi er langt, langt fra slike tilstander som vi har sett i Sverige.

Vold, hærverk og opptøyer har spredd seg fra Midtøsten til land etter land i Europa. Alt i takt med innvandringen fra samme område. Norske «eksperter» i ulike leire har påstått gang etter gang at vi i Norge ikke har de samme problemene. Vi er flinkere på integrering enn alle andre. De har forledet oss til å tro vi kan temme en 1400 år gammel erobrerreligion og endre en herrefolksmentalitet med dialog og endeløs toleranse. Først nå slås det fast at trakassering, vold og gjengkriminalitet er ved å ta overhånd også i vår hovedstad. Takk til NRK som nylig har vist flere innslag om utviklingen.

Dessverre blir de som våger å snakke sant om innvandringen og islamiseringen fremdeles hengt ut i mediene. I skrivende stund meldes det om at Gert Wilders er en fare for verdensfreden. Adresseavisens leder onsdag følger opp med overskriften «Hatefull valgkamp skader Nederland». Ansvaret legges som vanlig på budbringeren.

Utviklingen i det en gang så liberale landet er trist. Wilders´ hatefulle retorikk skaper større motsetninger mellom ulike folkegrupper og er bare til skade for landet.

Svartmalingen av den ene siden og skjønnmalingen av den andre som nå har pågått i snart 50 år, utgjør et landsdekkende tablå av Fake News. Hverken politikere det er kastet stein på, eller innvandreropprør på hjemlig mark har endret på dette. Enn så lenge vakler hovmodet videre, men det står definitivt for fall.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂