Tavle

En såret mann støttes av to sikkerhetsvakter i Mogadishu 9. november 2018. Foto: Feisal Omar/Reuters/Scanpix

Det har åpenbart falt faktisk.no tungt for brystet at HRS har satt søkelys på de enorme pengebeløpene som sendes fra Norge til ymse shithole countries som eksporterer noe av befolkningsoverskuddet sitt til Norge.

Man skulle kanskje tro at det viktigste i denne saken er det overordnede bildet, altså det at innvandrere som visstnok er fattige, har råd til å sende masse penger hjem – til et hjemland de beholder båndene til og reiser til, selv om de angivelig er her fordi det er så skrekkelig der.

Observasjonen reiser en hel rekke spørsmål. Det at mennesker fra islambeltet ikke ønsker å bli en del av det norske samfunnet som skjemmer dem bort, men snarere har sitt utakknemlige hjerte i hjemlandet og lar nordmennene betale for sjenerøsiteten de kun har overfor sine egne, er blant de innsiktene som er for smertefulle for politikk og storsamfunn å ta stilling til.

Så smertefullt er det at HRS avkler hvilke kjempeløgner det nye Norge bygger på, at det er viktig å gi inntrykk av å kunne ta dem på en eller annen teknisk glipp. Det spiller ingen rolle om politiarbeidet som ønsker å henge ut den tekniske glippen til spott og spe, er fullt av feil. Det avgjørende er at man har sådd tvil.

Det spiller heller ingen rolle at faktisk.no bekrefter tallene HRS har oppgitt for Somalia. De har uansett klart å unngå at disse tallene nå vil danne utgangspunktet for debatt. Nettavisens Gunnar Stavrum har allerede tatt brodden av Somalia-tallene ved å si at nordmennene i Amerika også sendte penger hjem, som om det var en relevant sammenligning med steinrike Norge med NAV i det 21. århundre.

Dette handler om mer enn smålighet, eller om misunnelig hat mot dem som med bitte små ressurser gjør journalistikk som hele deres egen korrupte bransje av ideologi eller feig flokkmentalitet ikke ønsker å gjøre.

Det faktisk.no gjør, bringer snarere tankene hen på det en psykopat gjør mot en kone som i det store og hele er en flott ektefelle som gjør masse for familiens beste, men som av og til måtte komme i skade for ikke å ta mange nok forbehold i det hun sier til å unngå at psykopaten eksploderer.

HRS gjør det de kan for å redde et land som ødelegger seg selv. Faktisk.no står til tjeneste for landets ødeleggelse. Gitt maktforholdene er resultatet at ødeleggelsen får pågå ufortrødent.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!