Over 70 prosent av norske velgere som har en mening om spørsmålet, sier at KrF tilhører høyresiden i norsk politikk, ifølge en ny TV 2-måling.

Kun litt over 29 prosent av dem med en mening om spørsmålet svarer at partiet tilhører venstresiden, viser utspørringen Kantar TNS har gjort på vegne av TV 2.

KrF-velgerne er enda tydeligere. Hele 86,7 prosent av dem som har en mening, sier at partiet hører hjemme på høyresiden, mens kun 13,3 prosent mener partiet tilhører venstresiden.

Høyres nestleder Jan Tore Sanner tror velgerne ser at KrF har fått gjennomslag i viktige saker i samarbeidet med regjeringen og statsminister Erna Solberg (H).

– Det er ett år siden velgerne ga Erna støtte til å fortsette. Det er ikke rart at det skaper reaksjoner når Knut Arild nå vil samarbeide med Sosialistisk Venstreparti om å kaste Erna Solberg som statsminister og innsette Jonas Gahr Støre, skriver han i en epost til NTB.

Partileder Knut Arild Hareide kunngjorde fredag at han mener partiet for første gang i historien bør vurdere å gå inn i samtaler med Ap og Sp med sikte på å danne regjering. Hareide har imidlertid utelukket samarbeid med SV.

Nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad er blant flere som er uenige og mener partiet bør snakke med dagens regjeringspartier Høyre, Venstre og Frp.

Kantar TNS har gjort personlige telefonintervjuer med 973 stemmeberettigede i tidsrommet 24.–28. september i forbindelse med målingen.

(©NTB)

 
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.