Nytt

Jonas Gahr Støre og Bjørnar Moxnes roser Knut Arild Hareide for hans tale til landsstyret. De tolker ham i retning av mistillit til Listhaug, og om nødvendig regjeringen – dersom statsministeren ikke bøyer av.

– Det er veldig bra at Hareide ikke har gitt etter for Høyre og Frps utpressing, sier Moxnes om innledningen som KrF-lederen mandag holdt før landsstyremøtet som i ytterste konsekvens kan bidra til regjeringens avgang.

– Hareide var grundig og alvorlig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til VG. Ap har sammen med Senterpartiet, SV og MDG stilt seg bak mistillitsforslaget fra Rødt mot Listhaug, (NTB)

Provosert av blomsterhilsener

Moxnes ble provosert av at noen ville sende en vennlig hilsen til Listhaug med blomster. Det er nå gjentatt av flere at det å takke for blomster var å annullere unnskyldningen i Stortinget. Dermed har Listhaug provosert igjen.

– Listhaug latterliggjorde både statsminister Erna Solberg (H) og KrF ved å arrangere en blomsterseremoni og takke for støtte til den uttalelsen hun liksom beklaget i Stortinget, sier han. (NTB)

Hvordan det å ta imot blomster og bli rørt av omtanken kan fremstilles som en latterliggjøring av andre, får vi ingen forklaring på. Heller ikke av mediene som formidler påstanden.