Tror ikke dette blir noen vinnersak for Rema, selv om den sikkert er godt ment. Valentine-dagen er en gammel, kristen fest for å hedre Sankt Valentin, dvs. flere kristne helgener som døde for sin tro. I nyere tid kommersialisert til å hylle kjærligheten, den frie kjærligheten og romantikken. Noe mange muslimer nektes å utforske.

De nektes av reaksjonær islam, og hijaben er islamismens fremste symbol. I Iran forsøker millioner av kvinner å rive seg løs fra hijaben, som de har vært tvunget til å gå med siden 1979. De prøver i hvert fall, og trenger støtte. Vet ikke Rema det?

«Hijaben er en islamismens kvinnedrakt. Det betyr ikke at enhver kvinne som bærer hijab er islamist, liksom en kvinne iført et palestinaskjerf ikke nødvendigvis er palestiner. Men vi har symbolet i et nøtteskall: Islamistene har et prosjekt for å islamisere samfunnet.» Skrev Walid al-Kubaisi for flere år siden, og tilførte: «Vi sekulære muslimer frykter ikke lenger først og fremst reaksjoner fra den muslimske minoriteten. Vi frykter nordmenn, norske avisredaktører og en politisk atmosfære som ser positivt på det eksotiske de ikke kjenner, mens de har mindreverdighetsfølelse når det gjelder sine egne verdier og livsstil.»

Han kunne kanskje ha føyd til Rema?

Fra Bente Haarstads Facebookvegg. Gjengitt med tillatelse til glede for våre lesere.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!