Anne B. Ragde støtter justisminister Listhaugs måte å omtale overgripere på. – Det er befriende at politikere bruker ord som folk forstår, sier Ragde.

«Monsterdebatten» har kvernet i flere dager, og all verdens jurister og «eksperter» og har svingt seg opp på de store retoriske høyder for å forklare folket at dette er forkastelig språkbruk.

Listhaug selv har ikke veket en tomme.

– Når det gjelder pedofile overgripere som voldtar barn eller bestiller overgrep på nett, så gjør de noe av det verst tenkelige man kan gjøre. De er monstre, uttalte Listhaug i forrige uke.

Hun får full støtte fra forfatter Anne B Ragde.

– Jeg støtter Listhaug og synes det er befriende at en politiker bruker ord som folk forstår. Jeg oppfatter monsterbegrepet som uttrykk for et sterkt engasjement, og det er på tide å våkne, sier forfatter Anne B. Ragde til Adresseavisen.

– Politi, domstol og rettsapparatet kan selvfølgelig ikke bruke slike begrep, men Listhaug kan. Hun sier det folk flest tenker, og det er helt greit. Det må hun gjerne fortsette med. Listhaug er min helt, sier Ragde.

Adresseavisens journalist innvender at fagfolk mener begrepet gjør det vanskeligere å avdekke eller forhindre nye overgrep.

Ragde påpeker at det ikke er snakk om vanlige kriminelle, men pedofile «som ikke kan behandles, som gjør de mest avskyelige handlinger mot spedbarn, som til og med kjøper babyer i mors liv.»

Forfatteren mener det er en «eksplosjon i overgrepssaker på internett» og at «fagfolk må innrette seg etter den nye virkeligheten»:

– De må slutte å dille og koke te til dem, sier Anne B. Ragde.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂