En gruppe som kaller seg «pedo-jegere» har opprettet et borgervern mot overgripere, og som bruker sosiale medier til å spre videoer, sier de har flere menn i kikkerten.

I videoene kan man se at «pedo-jegerne» banker opp menn som angivelig er ute etter å forgripe seg på barn, skriver Bergens Tidende.

En av videoene som spres viser angrepet på en mann i 50-årene som ble knivstukket i Gaupne i Sogn. Selv om flere sosiale medier sletter slike videoer, er de fortsatt tilgjengelige. Gruppen har opprettet en rekke nye profiler i ulike sosiale medier for å gjøre det vanskeligere å slette videoene.

Blant annet skal en film fra Sverige vise hvordan en mann blir banket opp, og offerets førerkort blir vist i filmen. Dermed kan han enkelt identifiseres.

En som deltar i en lignende norsk gruppe forteller til BT at de etablerte seg i januar i år, at miljøet vokser og at de har medlemmer i alle fylker.

Pedofili får en viss støtte av akademikere og ideologiske organisasjoner som Foreningen Fri. At pedofili er utbredt blant den såkalte makteliten er velkjent.

Norsk professor i etikk vil normalisere pedofili

Politiet i Agder gikk tidligere i juni til aksjon og siktet fem ungdommer for frihetsberøvelse av en mann i 40-årene. En video av hendelsen viser ifølge avisen Agder maskerte ungdommer som overrumpler mannen.

Borgerverngruppen har lagt ut en skjermdump med tittelen «Fri gutta!»

– Ingen under 16 år får i utgangspunktet være med, men det kommer an på person til person, sier en administrator for gruppen.

– Etter hendelsen har vi tatt grep og satt i gang mye strengere tilstander for å bli med i gruppa, skriver han til BT.

Gruppen støtter ikke bruk av våpen, kun knyttnever, ifølge administratoren.

– Vi er ikke ute etter å drepe pedofile, bare skade dem.

Gruppen kartlegger pedofile ved å oppsøke dem og snakke med dem. De utelukker ikke flere aksjoner.

– Er det fare for at dere provoserer frem lovbrudd hos folk som ellers ikke ville oppsøkt barn for å begå overgrep?

– Vi tenker at uansett om vi oppsøker dem eller ikke, så snakker de fortsatt med det de tror er noen under 16 år. Vi ønsker å beskytte barn mot pedofile.

BT har kontaktet Kripos, men hadde ikke fått svar da saken ble publisert.

I Sverige har den berømte høydehopperen Patrick Sjöberg i årevis kjempet mot pedofile overgrep, noe som han selv opplevde som 11-åring.

Les også:

Pedofil-jegerne

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.