Ole Martin Moen er en norsk filosof og forsker i etikk ved Universitetet i Oslo. Moen ønsker at skoleelever skal lære om pedofili som medfødt seksuell legning.

I tillegg vil han legalisere barnepornografi, såfremt den er datagenerert.

Moen sier videre at «den mentale tilstanden hvor man finner barn tiltrekkende er veldig vanlig».

Ole Martin Moen er en homoseksuell mann som identifiserer seg som «skeiv» (queer). Han sitter i det rådgivende styret for  Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI),  en transaktivistisk organisasjon som driver med kjønnskorrigerende behandling for transseksuelle og de som lider av kjønnsdysfori, skriver Reduxx.

hjemmesiden til PKI kan man lese om organisasjonens formål:

Vårt mål er et helsevesen der alle som har behov for kjønnsbekreftende behandling får den hjelpen de trenger, uavhengig av faktorer som ikke-binær identitet, seksuell praksis eller andre diagnoser.

PKI er en organisasjon av og for personer med kjønnsinkongruens og deres familier, venner, kjærester og andre nære. Med “kjønnsinkongruens” inkluderer vi alle som opplever å ha en annen kjønnsidentitet (opplevd kjønn) enn det kjønnet de fikk tildelt ved fødselen.

Moen gikk nylig til angrep på Christina Ellingsen, som er anmeldt for hatefulle ytringer etter å ha hevdet at en mann ikke kan være lesbisk eller mor.

Transaktivistene gir seg ikke, anmelder norsk kvinnesaks­aktivist for hatefulle ytringer

Etikkprofessor Moen har gjentatte ganger trakassert Women’s Declaration International Norway (WDI), med falske påstander om hvorfor Ellingsen etterforskes av politiet, ifølge Reduxx.

Men selv om Moen har store problemer med å akseptere at Ellingsen hevder at menn ikke kan bli kvinner, så har han ikke like store problemer med pedofili.

«Pedophilia is bad. But how bad is it? And in what ways, and for what reasons, is it bad?» skrev Moen i artikkelen The Ethics of Pedophilia i 2015. Artikkelen ble republisert i 2018 i  The Palgrave Handbook of Philosophy and Public Policy.

I artikkelen hevder Moen at pedofili kun er dårlig hvis barn tar skade av det. Pedofili i seg selv, inkludert pedofile utrykk og pedofil praksis som ikke fører til skade på barn, er moralsk akseptabelt.

Moen details arguments for and against “adult-child sex” before ultimately coming to the conclusion that “adult-child sex is not categorically very harmful” but may result in “risks” of children being harmed.

Riktignok uttrykker Moen i forbifarten at han ikke mener det er greit at voksne penetrerer barn, men går så videre og forsvarer pedofili som en medfødt seksuell legning, som kan sammenlignes med homofili.

“We must appreciate that sexual attraction towards children is often a deep and integral part of pedophiles’ personalities,” he writes, while suggesting that pedophiles should not be held responsible for their actions as “many pedophiles are ignorant of the truth that adult-child sex exposes children to [harm].”

Moen argumenterer videre for at pedofile som ikke bedriver seksuelt misbruk av barn skal «hylles» for deres «beundringsverdige viljestyrke», og at å fordømme pedofile for å være tiltrukket av barn bør anses urettferdig.

Akademikeren hevder dessuten at mange av oss har vært pedofile på et eller annet tidspunkt. Dette begrunner han på en bisarr måte med at de fleste mennesker opplevde å bli seksuelt tiltrukket av barn den gangen de selv var barn:

When you were 11, it is not unlikely that you were sexually attracted to prepubertal children… the mental state of finding children sexually attractive is very common.

Youngness, the property children have in excess, is a property that, when present to a lesser extent, is widely considered sexually attractive. As such, what makes pedophiles diverge from others is that they prefer more youngness than does the average person.

Alle liker ungdom, pedofile tar den bare litt lenger enn oss normale, altså.

Dette vil Moen skal undervises i på skolene, siden en viss prosent av elever på videregående skoler er født med en pedofil legning.

To prevent harm to future children, we would also be well-advised to start teaching high school students not just what to do in case they are victims of sexual abuse, but also what to do in case they themselves are pedophiles.

Han foreslår videre at man utvikler dataprogrammer som gjør det mulig for pedofile å få tilfredsstilt sine pedofile fantasier. Moen insisterer på at dette ikke vil øke sannsynligheten for overgrep mot virkelige barn, noe som går på tvers av bevisene fra eksperter som har forsket på hvordan man best beskytter barn mot overgrep.

Line Hegna, the director of communications for the Norwegian branch of Save the Children, told the Sunday Guardian Live in 2018 that the possession of child sexual abuse materials “contributes to maintaining a market which presupposes abuse of children.”

Kontroversiell

Moen har vært i vinden tidligere. Fra 2017 til 2021 ledet han prosjektet What should not be bought and sold? som undersøkte de etiske grensene for hva som er akseptable handelsvarer.

A description of the project indicates it was designed to explore the philosophical questions surrounding “the buying and selling of friendships, babies, [and] human organs.”

I 2018 skrev Moen artikkelen Monogami er umoralsk i Dagbladet. Denne artikkelen skrev han sammen med transmannen Aleksander Sørlien, som er sykepleier og aktivist, og til daglig jobber på Pro Senteret (Nasjonalt kompetansesenter for prostitusjon i Norge). Sørlie er dessuten leder av PKI.

Det umoralske er å kreve at ens partner skal være monogam: å nekte hen å ha intime relasjoner med andre, og å true med å ødelegge kjæresterelasjon dersom hen ikke adlyder.

Moen skrev også artikkelen, «Bright new world» der han foreslo å subsidiere kvinner som valgte å få barn med høy IQ.

Det er også interessant å merke seg at Moen var veileder for doktorgradsstudenten Aksel Braanen Sterri, som er kjent for en rekke kontroversielle utspill.

Sterri, som har hatt tilknytning til Arbeiderpartiet, har tidligere tatt til orde for at ufødte barn med Downs syndrom bør avlives. Forslaget fikk blant annet kritikk fra daværende statssekretær Bjørnar Laabak fra Fremskrittspartiet.

Nettopp salg av organer var temaet for Sterris doktorgrad. Der argumenterte han blant annet for å gjøre nyredonasjon til noe mer enn et salg og fremheve den personlige oppofrelsen og samfunnsnytten som ligger bak det å skille seg med et organ.

Normalisering en trend i Vesten

Normaliseringen av pedofili er en internasjonal trend i Vesten. I februar ble professor Stephen Kershnar ved  State University of New York forvist fra campus etter en podcast hvor han forsvarte seksuell kontakt mellom voksne og barn helt ned i 12 måneders alder.

En akademiker som uttrykte seg kritisk til sympatien med pedofili på universitetene, fikk sin forskning renset vekk fra The British Journal of Sociology and History, etter klager fra en «pro pedofili».

Dr. Alaric Naudé ved Suwon University i Sør-Korea bemerket i et intervju med Reduxx at presset for å «avstigmatisere» pedofili for å «forhindre krenkelser» var farlig for barna og manglet støtte i forskningen.

Sosiale medier sensurerer helt normale meninger, men tolererer  at pedofile opererer og normaliseres, hevdet Lara Logan nylig. Og ledende politikere både i Sverige og i Norge har vært involvert i skandaler knyttet til voldtekt av barn.

Alt er greit, nothing to see here, move along. Bare pass på å ikke hevde at menn ikke kan bli mødre. Da risikerer du fire timer med tøffe politiavhør.

Les også:

Hva er det med maktpersoner og pedofili?

;

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.