Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug flankert av statssekretær Sveinung Rotevatn. Rotevatn mener «en friest mulig innvandring i verden bør være et politisk mål».

Justisminister Sylvi Listhaugs (Frp) nye statssekretær Sveinung Rotevatn (V) mener friest mulig innvandring i verden bør være et politisk mål.

Rotevatn slår tilbake mot antakelsene om hans rolle som justisministerens nye statssekretær.

– Da jeg tiltrådte, omtalte noen meg som Venstres vaktbikkje og noen som Listhaugs gissel. Jeg skal ikke være noen av delene, men ser på meg selv som en brobygger, sier han til Aftenposten. Han påpeker at det klart det vil være prosesser hvor de to har ulike syn.

– Men du kommer ikke til å se at vi er ute og mener ulike ting om samme tema. Slik kan det ikke fungere. Vi er et team.

Statssekretæren sier at for ham blir jobben å korte ned avstanden mellom Venstre og Frp, og legger til:

– Mitt personlige syn er at en friest mulig innvandring i verden bør være et politisk mål.

Rotevatn mener det er for tidlig å si om Jeløy-erklæringen strammer inn eller myker opp innvandringspolitikken. Men sier det er antydninger til innstramminger når det gjelder familiegjenforening, samtidig som det er liberaliseringer på arbeidsinnvandring utenfor EØS og ambisjoner om å ta imot enda flere kvoteflyktninger.

– Jeg er komfortabel med det som står der, understreker han.

Venstres ferske statssekretær har fått mange spørsmål om hva han synes om språkbruken til sjefen etter at hun kalte pedofile overgripere for «monstre».

– Jeg tror alle statsrådene til enhver tid må tilpasse seg de partiene som sitter i regjering. Det gjelder også Sylvi Listhaug, hun snakker nok på en annen måte enn det hun ville gjort i en ren Frp-regjering fordi hun har sittet sammen med Høyre, og at Venstre også sitter i regjering vil påvirke både henne og andre statsråder, sier Rotevatn.

 

Kjøp «De helliges leir» av Jean Raspail her (Document forlag).