Nytt

Yttergrans kyrka i Uppsala stift.

Politimannen og forfatteren Fredrik Kärrholm var på gudstjeneste i Yttergrans kyrka i Uppsala julaften. Den ble imidlertid ikke så hyggelig som han hadde forventet.

Julegudstjenesten bestod for det meste av «politisk propaganda» for økt innvandring, skriver han på Twitter.

Fredrik Kärrholm, som er politimann, utdannet kriminolog, forfatter av Polishandboken samt skribent i Svenska Dagbladet, oppsøkte vakre Yttergrans kyrka i Uppsala stift søndag.

Men julbönen ble ikke helt som han hadde tenkt seg.

Presten preket nemlig for økt innvandring og fordømte finansminister Magdalena Anderssons uttalelse om at Sverige har tatt imot for mange asylsøkere.

«Deltog i julbönen i Yttergrans kyrka i Uppsala stift. Gudstjänsten bestod tyvärr mest bara av politisk propaganda. Prästen predikade mot restriktiv migrationspolitik och de uppfattningar finansministern gav uttryck för häromdagen. Oerhört trist. Kyrkan måste avpolitiseras», skriver Fredrik Kärrholm på Twitter.

Men kirkebygget gjorde tross alt inntrykk:

«Enastående vacker kyrka dock, från 1100-talet».

Yttergrans kyrka er Uppsala stifts minste kirke og har ikke plass til mer enn 50 personer. Freskene av Albertus Pictor inni kirken er en av de største severdighetene, trolig malt tidlig på 1480-tallet.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!