Nytt

Afrikanske migranter om bord i et italiensk kystvaktfartøy på havnen i Pozzallo den 23. november 2017. Stillbilde: Italiensk politi /YouTube.

 

294 afrikanske migranter gikk torsdag i land på havnen i Pozzallo på Sicilia, skriver Siracusa-avisen Nuovo Sud. Migrantene var blitt plukket opp i Middelhavet av det irske Frontex-skipet «LE Niamh» og det spanske militærfartøyet «Cantabria».

Til Pozzallo kom de imidlertid med et italiensk kystvaktfartøy:


Stillbilde: Italiensk politi /YouTube.

 

Migrantene – 165 menn, 54 kvinner, 60 gutter og 15 jenter – kommer fra Somalia, Eritrea, Etiopia, Gambia, Niger og Comorene. En pike på ni måneder med puste- og hjerteproblemer ble i all hast transportert i helikopter til sykehuset i Messina for behandling.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.