Den nå verdensberømte modellen Khulood som vandret rundt i Saudi-Arabia iført miniskjørt ble arrestert etter at videoen av henne som ble lagt ut på Snapchat ble kjent.

Aviser over hele verden viste videoen og bildene av kvinnen. Mens vi ventet på Saudi-Arabias reaksjon på dette klare bruddet på landets sharia-lover. Oppmerksomheten har vært stor.

PR-messig så ville det være en dårlig idé for Saudi-Arabia å piske henne offentlig. Hvordan skulle de bli kvitt dette uvelkomne problemet?

Khulood ble løslatt tirsdag etter å ha blitt forhørt hvor hun innrømmet å ha vandret gjennom historiske Ushayqir med løst hår og et kort skjørt. Hennes forklaring var at hun ikke visste at videoen hadde blitt lastet opp på nettet. Ihvertfall er det det anklageren sier og tiltalen mot henne er frafalt.

En uvanlig sak i Saudi-Arabia. De har normalt en svært lav terskel for å fengsle kvinner som ikke følger landets strenge lover og regler.

Kronprins Mohammed bin Salman lanserte ifjor et reformasjonsprogram kalt Vision 2030 og i forrige måned annonserte han at den offentlige påtalemyndigheten ville bli flyttet fra innenriksministerens ansvarsområde til å bli direkte underlagt monarken selv.

Er dette et PR-stunt eller er det et forsøk på oppmykning? Kan de tillate seg å ta lokket av denne trykkokeren hvor kvinners rettigheter er et skrekkens eksempel for resten av verden?

Hva med neste modige kvinne som ikke vet at en video av henne med kort skjørt blir lastet opp? Eller neste? Khulood slapp unna straff. Det er helt sikkert mange som vil prøve seg. Vi ønsker dem lykke til.

 

 

BBC

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂