Kvinnen er en modell som kaller seg Khulood. Hun delte en video av seg selv på Snapchat iført miniskjørt mens hun vandret alene rundt i en historisk borg i Ushayqir, 15 mil nord for hovedstaden Riyadh.

Dette er brudd på sharialovene som Saudi-Arabia styres etter og myndighetene har igangsatt en etterforskning av kvinnen og videoen. Da videoen ble delt på sosiale medier var det straks noen som mente at hun burde arresteres for å ha brutt kleslovene. Andre heier på henne og sier hun er modig.

Området som videoen ble filmet er et av de mest konservative i Saudi-Arabia. Det er her wahabismen kommer fra.

Kronprins Mohammed bin Salman lanserte ifjor et reformasjonsprogram kalt Vision 2030.

Forfatteren og filosofen, Wael al-Gassim, sa han var sjokkert over å se alle de sinte kommentarene til videoen.

«Jeg trodde hun hadde bombet eller drept noen. Men det viste seg at historien dreide seg om skjørtet hennes, som de ikke likte. Jeg lurer på hvordan Vision 2030 kan bli en suksess hvis hun arresteres.»

 

https://www.youtube.com/watch?v=J19NsnraVwg

Tøff kvinne som tar frihet på alvor. Verdt å tenke på for de som ikke tør å stå frem med sine meninger i sitt eget liv.

BBC

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂