Stillbilde: YouTube.

 

Den unge kvinnen kjent under navnet Khulood som i en video offentlig­gjort på Snapchat går lettkledd på forskjellige steder i nærheten av Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, er nå blitt arrestert etter å ha skapt indignasjon i det reaksjonære kongedømmet, opplyser The Times.

Saudi Arabia’s state-run TV reported today that police in the capital, Riyadh, arrested the woman for wearing “immodest clothes” and referred her case to the country’s public prosecutor.

The Committee for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice, which deploys morality police squads, said on Twitter that it was investigating the clip.

Saudi-Arabia er verdens kanskje mest kvinnefiendtlige land, og pålegger ikke bare kvinner å gå tildekket og ledsaget utendørs. Det er knapt noe en kvinne kan foreta seg der til lands uten tillatelse fra en mannlig verge i familien, og overtredelser straffes hardt.

Noen islamske moralister har under henvisning til sharia forlangt at den unge kvinnen henrettes. En av dem tar til orde for at hun bør brennes levende.

Med tanke på at Khulood har skapt oppmerksomhet i Vesten, er det vel tvilsomt om myndighetene tar sjansen på å ilegge en så grusom straff. Ikke desto mindre løper hun en veldig stygg risiko nå som hun er i den islamske lovgivningens klør.

Sansen for kvinneynde blir en stadig sikrere markør for sivilisasjonen, og det er bare å håpe det beste på Khuloods vegne.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂