FN er en organisasjon med en egen form for humor. Verdensorganisasjonen har utnevnt Saudi-Arabia til leder av sitt høyeste organ for likestilling og kvinners rettigheter rundt om i den store verden. 

Noget kontroversielt 

Dette blir av flere oppfattet som en noget kontroversiell rolle for et land som heller er kjent for sin avgrunnsdype mangel på likestilling enn for å gå i bresjen for likestilling mellom kjønnene. 

Polering av kongedømmets omdømme

Kvinnesaksforkjempere i Saudi-Arabia er systematisk blitt fengslet for å ha ytret seg, saudiske kvinner fikk først lov til å kjøre bil i 2018 og lov til å bo alene uten mannlig verge i 2021. 

Landets de facto hersker, kronprins Mohammed bin Salman, fremstiller disse reformene – og andre milepæler som at landet debuterer i Miss Universe-kåringen – som avgjørende skritt i retning av likestilling mellom kjønnene. Dette blir av menneskerettighetsorganisasjoner fremstilt som polering av kongedømmets omdømme og overfladiske pirk i et system hvor kvinner for eksempel er underlagt mannlige verger.

Bildet er ikke beskrivende for situasjonen i Saudi-Arabia. Tatt på ukjent sted. Kilde: Telegram

Saudi-Arabia var eneste kandidat til å lede kvinnekommisjonen og ble valgt ved akklamasjon.

Saudi-Arabia: Modellen Rumy Al-Qahtani deler autentisk saudisk kultur med verden

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.