Saudi-Arabia forbød salg og konsum av alkohol i 1952. Nu har de åpnet et kommersielt skjenkested – så langt forbeholdt ikke-muslimske diplomater – i hovedstaden Riyadh. 

Månedlige kjøpskvoter

For å få tilgang til de månedlige kjøpskvoter må kundene registrere seg via en mobilapp og klareres av saudienes utenriksdepartement. 

Prosedyrene for å få seg en dram kan virke omstendelige, men i saudisk sammenheng er denne beskjedne justeringen av kongedømmets strenge alkoholforbud, et dristig trekk og signaliserer en vilje til gradvis liberalisering av samfunnet. 

Det skal ikke være tillatt å bruke telefon inne i lokalet for å hindre at det spres bilder av det efter sigende rikholdige sortimentet.

Ute av syne er alt lov

Undertegnede har ved selvsyn sett horder av saudiske turister hemningsløst forsyne seg med brennevin og gledespiker (forkledd som bargjester) i det «liberale» Jordan. 

I samfunn der alle avgjørelser som impliserer et personlig, moralsk standpunkt, er styrt ved lov, kan det indre moralske kompass fort miste de utviklingsmuligheter som ligger i det selv å skille rett fra galt.

Saudi-Arabia: Modellen Rumy Al-Qahtani deler autentisk saudisk kultur med verden

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.