Den indiske nyhetskanalen Meghupdates undrer seg over hvor sharia er blitt av og om Mohammad Bin Salman er å betrakte som eks-muslim efter å ha sett den saudiarabiske modellen Rumy Al-Qahtani delta i missekonkurransen Miss Global Asian i Malaysia.

– Jeg viderebringer vår saudiske kultur og kulturarv til resten av verden, sier den 27 år gamle modellen.

Lang merittliste

Den saudiarabiske modellen har deltatt i en rekke skjønnhetskonkurranser over hele verden, nu sist i Miss Global Asian i Malaysia. Til Arab News har hun snakket ut om hva det innebærer å dele saudisk kultur med verden:

Saudisk kulturambassadør.

– Min største utfordring personlig, er å representere en typisk saudisk jente og hennes utseende. Jeg ble kåret til Miss Saudi-Arabia i 2021, Miss Arab Peace 2022, Miss Woman Beauty Saudi-Arabia 2023, Miss Europe Saudi-Arabia 2023 og Miss Planet 2023. Jeg har i tillegg deltatt i Miss Woman International Beauty Contest i Roma, Miss Europe Continental i Napoli, Miss Arab World i Egypt, Miss Arab Unity i Algerie og Miss Middle East and North Africa i Egypt.

Kulturambassadør

Al-Qahtani kaller seg selv en kulturambassadør for sitt land. Det viktigste for henne er å øke kjennskapen til kongeriket og dets folk.

– Mitt bidrag er å vise verden autentisk saudisk kultur og kulturarv. Uansett hvor i verden jeg befinner meg, feirer jeg saudisk kultur. Under skjønnhetskonkurransen Miss Global Asian bar jeg til og med en tradisjonell najdi-kjole og holdt mine 870.000 Instagram-fans oppdatert om hvordan jeg så ut.

Typisk saudisk kvinne. Alle foto fra Rumy Al-Qahtanis Instagram-konto

Fornøyd med utviklingen

Hun sier seg fornøyd med den pågående økonomiske, sosiale og kulturelle liberaliseringen av Saudi-Arabia:

– Det er ingen tvil om at saudiske kvinner i vår tid har fått en ny og fremtredende posisjon både lokalt og globalt. De gjenspeiles i vårt lands visjoner og utrettelige ambisjoner.

 

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.