Nytt

Et medlem av Iraks regjeringshær går forbi et påmalt IS-flagg under et sammenstøt med den islamske staten øst i Mosul den 8. januar 2017. Foto: Alaa Al-Marjani / Reuters / Scanpix.

 

Den islamske stat (IS) oppfordrer sine tilhengere til å angripe USA, Europa, Russland, Asia og Australia, sier en talsmann i opprørsgruppa.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters kommer talsmannen med gratulasjoner til tilhengere etter et angrep i Iran. Han oppfordrer til flere angrep i Irak og Syria under ramadan, som begynte i slutten av mai og varer en måned.

Lydklippet ble lagt ut mandag på IS’ kanal på den krypterte appen Telegram. Personen skal være IS-talsmann Abi al-Hassan al-Muhajer, men lydklippet er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

– Løver i Mosul, Raqqa og Tal Afar. Gud velsigne deres rene favn og lysende ansikter. Angrip hedninger og frafalne og bekjemp dem med én manns styrke, heter det i uttalelsen.

Frafalne henviser til Midtøstens sjiamuslimer.

– Til troens brødre i Europa, Russland, Australia og andre. Deres brødre i deres land har gjort det bra. Ha dem som forbilder og gjør det de har gjort, heter det videre.

Det ble blant annet henvist til angrepene i Manchester og London den siste måneden.