Den islamistiske terrorgruppen IS har oppfordret «ensomme ulver» til å delta i en ramadan-massakre på kristne og jøder i USA, Europa og Israel.

Abu Hudhayfah al-Ansari, talsmann for Den islamske staten, hyllet det grusomme terrorangrepet i Moskva, der 140 mennesker ble drept i Russland i forrige uke, skriver den britiske avisen The Mirror.

Torsdag gikk jihadisten ut på den krypterte meldingsappen Telegram og oppfordret lone wolfs til å angripe kristne og jøder, spesielt i USA, Europa og Israel, under den hellige måneden ramadan.

Talsmannen hevdet også at tilstedeværelsen av amerikanske tropper i Irak vil føre til flere angrep fra gruppen. Det skjer samtidig som han markerer at det er 10 år siden IS utropte et kalifat i Irak og Syria i 2014.

By Allah, this matter will be made possible

I en 41 minutter lang tale med tittelen «Ved Allah vil denne saken bli gjort mulig» fremhevet og lovpriste han IS’ globale ekspansjon.

Al-Ansari kritiserte også terrororganisasjonen al-Qaida for å ha gått bort fra sine mål, før han proklamerte at ramadan var jihads måned.

Talsmannen oppfordret også medlemmer i Mosambik til å doble angrepene, og militante på Filippinene til å flytte operasjoner inn i større byer.

Han fortsatte med å oppfordre mujahidin – de som deltar i jihad – og medieledere til å adlyde sine overordnede og spre IS’ budskap vidt og bredt.

Foreløpig er det lite informasjon om IS’ talsmann, bortsett fra at han tiltrådte i jobben i august 2023 for å erstatte Abu Omar al-Muhajir etter at sistnevnte ble arrestert i Tahrir al-Sham.

And Kill Them Wherever You find Them

I begynnelsen av januar sa al-Ansari i en tale med tittelen «Og drep dem hvor enn du finner dem» at monoteisme (troen på at det bare finnes én eneste gud) er målet, og jihad er veien:

… krigen mot jødene vil ikke ende med en énstatsløsning eller en tostatsløsning, slik nasjonalister tror.

– Det er en religiøs ideologisk krig som vil fortsette helt til vi dreper antikristen deres i profeten Allahs navn … skjerp planene og spre operasjonene: Spreng dem i luften med eksplosiver, brenn dem med brannbomber, skyt dem med kuler, drep dem med kniver og kjør over dem med busser.

Monotheism is the goal, and jihad is the path:

– Monotheism is the goal, and jihad is the path…the war with the Jews will not end in a one-state solution or two-state solution, as nationalists believe, he said in a statement titled ‘And Kill Them Wherever You find Them’ on January 4, 2024.

– It is a religious ideological war that will continue until we kill their antichrist under the banner of the Prophet of Allah… tighten the plans and diversify operations: Blow them up with explosives, burn them with incendiary bombs, shoot them with bullets, slaughter their necks with knives, and run them over with buses.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.